Entitats i institucions de les Garrigues se sumen al projecte Apropa't de l'Oficina Jove

Inici del projecte Apropat_OJG Garrigues inteiror
photo_camera Imatge de l'activitat pel Dia Mundial de la Salut Mental, el passat 11 d'octubre, a l'Institut l'Olivera de la Granadella

Per cinquè any consecutiu, l'Oficina Jove de les Garrigues ha posat en marxa aquest mes d'octubre el projecte Apropa't als centres educatius de secundària de la comarca amb l’objectiu de donar eines als joves per al seu desenvolupament en aquesta etapa. Com a novetat, enguany col·laboren amb el projecte, professionals d'entitats i institucions del territori especialitzats en diferents temàtiques amb la voluntat d’augmentar la qualitat de les accions i oferir així una atenció i una resposta més especialitzada i integral, segons han informat els organitzadors.

Les entitats i institucions que hi participen són l'Associació Talma, el cos de Mossos d'Esquadra, personal sanitari dels CAP de les Borges Blanques i de la Granadella, Creu Roja les Garrigues, el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i l'Associació Antisida de Lleida.

Temes com la relació amb els companys, la pressió del grup, l'autoestima i imatge personal, l'alimentació i el consum o hàbits d'oci nocturn, centren algunes de les sessions

En el marc d’aquest projecte, i durant tot el curs, tècniques de l’Oficina Jove es desplaçaran als tres centres de secundària de la comarca per dur a terme tallers de participació i formació. En aquestes sessions es treballen temes que afecten els joves d’aquestes edats (de 12 a 18 anys) com per exemple: la relació amb els companys, la pressió de grup, l’autoestima i la imatge personal, l’alimentació, el consum i hàbits d’oci nocturn, entre altres.

Per altra banda, de forma més o menys mensual, es continuarà ubicant durant les estones d’esbarjo un punt informatiu descentralitzat de l’oficina als mateixos centres, amb la voluntat d’acostar l’oficina als alumnes i proporcionar-los així un espai d’informació i dinamització al seu abast. En aquestes taules, a més, s'aprofita l'espai per fer la celebració i commemoració de dies assenyalats, com són el Dia Mundial sense alcohol (15 de novembre), Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones (25 de novembre), el Dia Mundial de la Sida (l'1 de desembre) o el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat (3 de desembre), entre altres.

Comentaris