20.01.2022 |
Territoris.cat

Força republicana en els Consells Comarcals de la demarcació de Lleida

Corporació Consell Comarcal de l'Urgell
Corporació Consell Comarcal de l'Urgell
Força republicana en els Consells Comarcals de la demarcació de Lleida

Aquest dilluns s'han constituït els Consells Comarcals de la demarcació de Lleida, un mandat en el qual predominarà la gestió dels presidents d'ERC. Des del passat 26 de maig, i després de configurar els Ajuntaments, els resultats dispersos han obligat a negociar i trobar aliances, més o menys ortodoxes per configurar els ens comarcals.

Corporació del Consell Comarcal de les GarriguesEn els Consells ponentins, el Pla d'Urgell i les Garrigues han aguantat l'embranzida republicana, i JxCat ha situat a l'alcalde del Poal Rafel Panades al capdavant de l'ens, una persona que té bona entesa amb ERC, que ha manifestat la confiança amb una abstenció. En les Garrigues l'alcalde de la Floresta de JxCat, Jaume Setó ha estat investit nou president.

Corporació del Consell Comarcal del SegriàAl Segrià, ERC i JxCat han buscat un acord de governabilitat amb una participació d'ambdós grups en l'equip de govern, que estarà presidit per l'alcalde de Maials David Massot de JxCat, i tindrà com a primer vicepresident al regidor republicà de Rosselló Toni Bosch. L'ens estarà configurat per tretze consellers de JxCat i deu d'ERC.

El president David Massot, ha explicat que l'objectiu principal és donar resposta a les necessitats de tot el territori. El vicepresident, Toni Bosch ha afegit que des del Consell treballaran per potenciar la comarca i els seus valors patrimonials, culturals i mediambientals.

Corporació del Consell Comarcal de la NogueraEn la Noguera, l'alcalde d'Algerri Miquel Plensa ha estat elegit president del Consell Comarcal, una investidura que n'ha tingut prou amb el suport dels deu consellers republicans, els vuit representants de JxCat i un dels Socialistes han votat en blanc, la corporació la integren un total de dinou consellers.

Constitució Consell Comarcal de la SegarraEn la Segarra ha quedat constituït el Consell Comarcal amb l'elecció de l'alcalde de Sant Guim de Freixenet, el republicà Francesc Lluch, com a nou president de la corporació comarcal, després de tres votacions. ERC ha obtingut nou vots, la candidata de JxCat Imma Secanell també n'ha obtingut nou, i la candidata de la CUP Dània Verdés, ha obtingut un vot.

Francesc Lluc ha fet una defensa del paper que juga el Consell Comarcal de la Segarra a la comarca. Ha manifestat la intenció de treballar amb fermesa i generositat per poder assolir una política de progrés per la ciutadania i transformar maneres de fer. I amb l'oposició com a companys i no com a opositors fer coses correctament, apostant pel diàleg i amb honestedat.

A l'Urgell, els nou consellers de JxCat no han sigut suficient per aconseguir la presidència, ja que l'acord a tres bandes d'ERC, la CUP i Candidatura de Progrés ha situat al republicà i alcalde de Sant Martí de Riucorb, Gerard Balcells al capdavant de l'ens comarcal. La corporació comarcal la integren 19 consellers, JxCat en sumava nou, vuit d'ERC, un de la CUP i un de Candidatura de Progrés.

Força republicana en els Consells Comarcals de la demarcació de Lleida
comentaris