ERC vol remunicipalitzar el servei d'atenció domiciliària a la gent gran a les Borges

Una de les primeres mesures de govern que té previst impulsar ERC si torna a governar, és municipalitzar de nou la gestió del servei d'atenció domiciliària propi a la gent gran a les Borges Blanques.

Foto 7 primers candidats al CAP
photo_camera Els 7 primers candidats d'ERC davant del CAP de les Borges Blanques.

Una de les primeres mesures de govern que té previst impulsar ERC si torna a governar, és municipalitzar de nou la gestió del servei d'atenció domiciliària propi a la gent gran a les Borges Blanques. Aquest servei ja existia en l'anterior etapa de govern d'ERC els anys 2007-2011, però l'actual govern el va externalitzar al·legant que tal i com es prestava estava fora de la llei.

Els republicans afirmen que a les Borges Blanques la població de més de 65 anys sobrepassa el 20% i bona part d'aquestes persones, que disposen d'una autonomia molt minvada. El servei preveuria suport i acompanyament per a anar al CAP, al Casal d'Avis i la farmàcia o fer-los-hi compres urgents. La intenció d'ERC seria la de contractar persones del municipi amb la finalitat de generar ocupació i establir un reglament i en els casos establerts al mateix, el servei serà gratuït per a les rendes baixes i mitges.

Tenen previst finançar el servei, majoritàriament, amb el que actualment es destina a una empresa que gestiona la comunicació de l'Ajuntament, que segons els republicans la consideren totalment innecessària, i tenen previst prescindir-ne, i amb un pla d'ocupació dotat de fons europeus, per la qual cosa ERC afirma que no suposaria cap sobrecost pressupostari per al consistori.

Comentaris