27.11.2021 |
Territoris.cat

Una escletxa en la canonada del Canal Segarra Garrigues inunda camins i conreus

L'escletxa ha afectat uns 2 quilòmetres del Camí de la Pujada i unes 5 finques d’oliveres i cereals, repartides en unes 3 hectàrees de terreny.

Una escletxa en la canonada del Canal Segarra Garrigues inunda camins i conreus

Una canonada del sector 9.2 del Canal Segarra-Garrigues ha rebentat aquesta matinada provocant importants inundacions en camins municipals i finques privades de les Borges Blanques.

Rebentada canonada de reg del Canal Segarra-GarriguesLa zona més afectada està situada a la partida El Roquís de la capital de les Garrigues i, segons la primera valoració visual sobre el terreny, hauria afectat uns 2 quilòmetres del Camí de la Pujada i unes 5 finques d’oliveres i cereals, repartides en unes 3 hectàrees de terreny.

Segons ha informat personalment l’empresa subministradora de l’aigua a l’alcalde de les Borges, Enric Mir, l’incident l’hauria causat unes soldadures que haurien saltat en una derivació de polietilè, que s’hauria separat de la canonada de reg. Segons fonts d’Aigües del Segarra-Garrigues, es tractaria d’una conducció nova que precisament havia entrat en servei feia una setmana, després de superar les proves de pressió efectuades per la pròpia empresa, pel que tot indica que podria tractar-se d’un defecte de construcció, pel que l’empresa asseguradora de l’obra es faria càrrec dels danys ocasionats.

Enric Mir, que s’ha desplaçat al lloc dels fets amb els tècnics municipals, ha exposat que ara caldrà esperar a que la terra acabi d’absorbir l’aigua vessada i que el dilluns vingui el tècnic de la companyia a avaluar els danys definitius sobre el terreny.

Una escletxa en la canonada del Canal Segarra Garrigues inunda camins i conreus
comentaris