Les escoles Mare de Déu de Montserrat, de l'Albagés i Els set focs, de Bellaguarda guanyen el concurs de recollida de piles usades Apilo XII

Les escoles Mare de Déu de Montserrat, de l'Albagés i Els set focs, de Bellaguarda guanyen el concurs de recollida de piles usades Apilo XII

Guanyadors del Concurs Apilo XII en l'acte de lliurament a Cal Sinén
photo_camera Guanyadors del Concurs Apilo XII en l'acte de lliurament a Cal Sinén

Les escoles Mare de Déu de Montserrat, de l'Albagés i Els set focs, de Bellaguarda han resultat guanyadores del concurs Apilo XII de recollida de piles usades. Aquesta convocatòria està impulsada des del 2015 per l'European Recycling Platform (ERP) i els sistemes integrats de gestió Ecopilas, ERP, UNIBAT i ECOLEC per sensibilitzar i promoure la recollida selectiva de bateries entre els escolars.

Guanyadors del Concurs Apilo XII en l'acte de lliurament a Cal Sinén 1El Centre d'Interpretació Cal Sinén de l'Estany d'Ivars i Vila-sana ha estat l'escenari de l'acte de lliurament de la quarta edició del concurs, que ha aconseguit acumular 56.072 quilos de piles, gràcies a la participació de 919 escoles de tota Catalunya.

L'any 2017 es van recollir a Catalunya 1.481 tones, mentre que el 2016 havien estat 1.141 i el 2015, 904

Els representants de les escoles guanyadores de l'edició 2018 del concurs ApiloXIIEls participants de les Garrigues han sigut els més destacats aquest curs, en el cas de l'escola Mare de Déu de Montserrat, de l'Albagés, s'ha endut el guardó al centre educatiu amb més piles recollides de tot Catalunya, amb 2.445 quilos, obtenint 2.500 euros de premi. En el cas de l'escola Els set focs, de Bellaguarda, ha arribat als 105,60 quilos per alumne, i que s'ha endut un premi de 2.500 euros.

Del total dels centres inscrits, 561 han estat de Barcelona, 121 de Girona, 101 de Lleida i 136 de Tarragona

El concurs va néixer amb la voluntat de contribuir al compliment de la normativa europea, que establia que, a partir de l'any 2015, un 45% de les piles i acumuladors portàtils que surten al mercat s'havien de recollir selectivament. Les últimes dades de recollida selectiva de piles, corresponents al 2017, mostren un augment de les tones de piles separades respecte anys anteriors. L'índex de recollida de piles assolit l'any passat arriba al 75%, per sobre del que estableix la normativa vigent de cara al 2020, que és del 50%.

Comentaris