06.12.2022 |
Territoris.cat

Les escoles de Vilanova de Bellpuig i Bellaguarda guanyen el concurs 'Apilo XII'

Els representants de l'escola  Els Set Focs, de Bellaguarda
Els representants de l'escola Els Set Focs, de Bellaguarda
Les escoles de Vilanova de Bellpuig i Bellaguarda guanyen el concurs 'Apilo XII'

Les escoles Marinada, de Vilanova de Bellpuig i Els Set Focs, de Bellaguarda han aconseguit proclamar-se com màxims recicladors de piles de Catalunya, en la tercera convocatòria del concurs de recollida Apilo XII. Una iniciativa en la qual participen el departament de Territori i Sostenibilitat, l'Agència de Residus de Catalunya, i les empreses Ecopilas i Recyclia. L'actuació té com a objectiu promoure la recollida selectiva de piles entre la comunitat educativa.

Els alumnes de l'escola Marinada de Vilanova de Bellpuig recullen el premi Apilo XIIPel que fa a l'escola Marinada, de Vilanova de Bellpuig, al Pla d'Urgell, s'ha convertit en el centre educatiu que més piles ha recollit de manera selectiva a tot Catalunya. Els escolars han reunit fins al 18 d d'abril 2.291 quilos de piles. Un repte amb què han aconseguit una dotació econòmica de 2.500 euros, 

Els alumnes de l'escola Els Set Focs, de Bellaguarda de les Garrigues, per la seva banda aconseguien el nombre més gran de piles per escolar 82,23 quilos, la mitjana més important del territori. Una tasca que també els adjudicava una dotació econòmica de 2.500 euros. 

Alumnes de l'escola Mare de Déu de Montserrat d'AlbagésTambé ha estat distingida l'escola Mare de Déu de Montserrat d'Albagés, a les Garrigues, la segona que més quilos de piles ha recollit per alumne, amb 61,61 quilos. El centre s'ha endut un premi de 1.500 euros.

La campanya Apilo XII ha registrat en la seva tercera edició un rècord de recollida de piles i carregadors, amb 69.323 quilos en total, enfront dels 36.053 quilos del 2016 i 66.074 quilos del 2015.

L'acte de lliurament ha tingut lloc aquest dimecres amb la participació del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, acompanyat del director de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), Josep Maria Tost, del president d'Ecopilas, José Pérez, i del director comercial de Recyclia, Julio Lema. 
   

Les escoles de Vilanova de Bellpuig i Bellaguarda guanyen el concurs 'Apilo XII'
comentaris