Un espectacle d'animació infantil enceta els actes de Sant Joan a les Borges

L'arribada de la Flama del Canigó a càrrec dels motards Fot-li Gastoo, principal reclam de la revetlla d'aquest any

Revetlla de Sant Joan a les Borges
photo_camera Els més petits s'ho han passat d'allò més bé amb l'actuació de Jordi Tonetti.

Més de 300 infants de les Borges han pogut gaudir aquesta tarda d'un entretingut espectacle d'animació infantil que ha donat avui el tret de sortida als actes previstos per la revetlla de Sant Joan a la capital de les Garrigues. L'actuació de Jordi Tonetti, inicialment prevista a la placeta del Terrall, ha tingut lloc finalment al Pavelló de l’Oli, on l'organització ha decidit traslladar l'activitat davant l'amenaça de pluja. L'acte ha finalitzat amb un berenar amb coca i xocolata.

Els actes de la revetlla de Sant Joan a les Borges continuaran aquest vespre a la placeta del Terrall amb l'arribada de la Flama del Canigó, a càrrec d'una vintena de motards de l'entitat local Motards Fot-li Gastooo, l'encesa de la foguera, i a partir de la mitjanit, sessió de ball amb l'Orquestra Glacé fins a altes hores de la matinada.

Un any més el regidor de Cultura de l'Ajuntament de les Borges, Francesc Macià, ha animat a grans i petits a prendre part en aquesta festa organitzada per la Comissió de Festes, “una de les cites més arrelades a la nostra ciutat que es manté de generació en generació i des de fa segles a tots els pobles del nostre país, i que ens ajuda a definir el que som i el que volem ser”. A dos quarts de nou de la nit, el mateix Macià rebrà la Flama del Canigó a la placeta del Terrall. El foc arribarà des de Bellpuig, on l'hauran anat a buscar els motards i la regidora de Governació de les Borges, Núria Palau. Tot seguit tindrà lloc la lectura del Manifest, a càrrec del mateix Macià, i que precedirà la tradicional encesa de la foguera de Sant Joan al peu de les escales de la placeta del Terrall. La festa continuarà a partir de les dotze de la nit amb l'actuació de l’orquestra Glacé, que omplirà de gresca el Terrall mentre els assistents fan l'habitual ressopó amb coca i mistela.

D'altra banda, i com cada any, des de l'Ajuntament de les Borges es recomana viure la revetlla de Sant Joan amb precaució a l'hora de manipular productes de pirotècnia. En aquest sentit, la Policia Local vetllarà pel bon funcionament de l'acte i pel compliment de la normativa sobre petards per tal de garantir la seguretat de tots els borgencs. 

Comentaris