27.05.2022 |
Territoris.cat

Èxit d’inscrits al Curs per interpretar l’oli de les Garrigues a la Granadella

El curs compta amb 24 assistents, quan les places previstes eren de 15 persones

 

Foto curs tast oli 2
Pilar Pardell, membre de Panell de Tast d'Olis de Catalunya, durant la sessió del dissabte.
Èxit d’inscrits al Curs per interpretar l’oli de les Garrigues a la Granadella

El curs per interpretar l’oli de les Garrigues que va començar el dissabte passat a la Granadella, igual que en la seva primera edició, ha estat un èxit d’assistents, inicialment estaven previstes 15 places i al final són 24 les persones assistents al curs.

La procedència dels assistents és principalment de les Garrigues, el Segrià Sud i de la Conca de Barberà, concretament dels municipis de Bovera, Bellaguarda, La Granadella, Pobla de Cérvoles, Almatret, Sarroca, Montblanc i entre d'altres.

La sessió es va distribuir de la forma següent, una part teòrica:  introducció a la valoració organolèptica,  metodologia i material professional i  classificació dels olis d'oliva verge segons la seva qualitat físico-química; i una part pràctica: tast d'oli de categoria extra, tast d'oli de categoria verge, tast d'oli de categoria llampant, i  sessió amb patrons de l'atribut positiu fruitat, i dels defectes amuntegades i baixos.

El seminari va dirigit a les persones interessades en la cultura de l’oli, tan si en són productors com si pertanyen al sector de la comercialització o turístic i que valoren l’excel·lència d’aquest producte tan lligat a les Garrigues. La finalitat és que els participants adquireixin els coneixements i la pràctica per tal de poder interpretar les característiques organolèptiques i sensorials de l’oli d’oliva de les Garrigues.

La realització del curs va a càrrec de Pilar Pardell, membre del Panell de Tast d’Olis de Catalunya.

El curs està organitzat pel Departament d’Agricultura en col·laboració de l’Ajuntament de la Granadella i continuarà els dos propers dissabtes del mes de febrer.

L’execució d’aquesta actuació s’emmarca dins el Pla de Desenvolupament Local Oleoturisme i Economia del Coneixement de les Garrigues Altes. L’Ajuntament de la Granadella ha acordat destinar-hi part dels ingressos procedents de les centrals eòliques al seu municipi amb la finalitat el crear activitat econòmica i ocupació per frenar l’envelliment de la població i l’emigració de la població jove de les Garrigues.

Èxit d’inscrits al Curs per interpretar l’oli de les Garrigues a la Granadella
comentaris