Èxit de participació en la caminada contra la pobresa i l'exclusió social de les Garrigues

Més de 100 participants a la I Marxa de l'Or de les Garrigues, organitzada per Creu Roja Garrigues

Caminada Marxa de l'Or.
photo_camera La caminada va discórrer per un recorregut de 15 quilòmetres.

Més de 100 persones han participat a la primera edició de la Marxa de l’Or, una caminada popular organitzada per Creu Roja Les Garrigues que es va dur a terme diumenge passat amb l’objectiu de recaptar fons per als projectes de lluita contra la pobresa de l’entitat. El preu de la inscripció de la marxa era de 10 euros i cadascun dels participants va rebre amb la inscripció una butlleta del Sorteig d’Or de la Creu Roja, a banda de l’avituallament, l’esmorzar i un detall sorpresa.

Els fons recollits de la venda de les butlletes del Sorteig d’Or es destinaran als projectes d’ajuda humanitària que l’entitat duu a terme a les Garrigues, i sobretot, als projectes de lluita contra la pobresa i l’exclusió social, enmig de l’actual context de crisi econòmica. L’activitat, amb un recorregut d’uns 15 kilòmetres per atractius paratges de les Garrigues, també tenia com a objectiu fomentar l’activitat física i els hàbits saludables.

La I Marxa de l’Or ha comptat amb un gran suport institucional per part de l’Ajuntament de les Borges Blanques, Consell Comarcal de les Garrigues, Diputació de Lleida, departament de Benestar Social i Família de la Generalitat, així com del Consell Esportiu de les Garrigues, de l’Oficina Jove de les Garrigues i del Centre Excursionista Borges. També han col·laborat una vintena d’empreses, sobretot de la comarca.

Aquesta iniciativa forma part de la campanya de Creu Roja del Sorteig d’Or de 2014, un sorteig anual amb què es recapten fons per desenvolupar els seus projectes socials i humanitaris. En aquesta 35ena edició del Sorteig d’Or, que se celebrarà el 17 de juliol a Bilbao, la Creu Roja ha mobilitzat de nou el seu voluntariat, socis i sòcies, personal, empreses i organitzacions associades en la venda de butlletes del Sorteig d'Or.

Per tal d’apel·lar al suport ciutadà, les butlletes del Sorteig d’Or de 2014 porten com a lema un missatge clar i senzill: "Compra'm". Cada butlleta del Sorteig d'Or costa 5 € i els premis són els següents: un primer premi de 3 milions d'euros, un segon de 1.500.000 € i un tercer de 750.000 € o el seu contravalor en or i centenars de premis de menor quantia.

Comentaris