Festa de Carnestoltes i matança del porc a Puiggròs

Més de dos-cents veïns participen en aquesta jornada multidisciplinar que ja s'ha convertit en una tradició
Carnaval a Puiggros 2013
photo_camera Els infants van lluï il·lusionats les seves disfresses.

El municipi de Puiggròs va ser el passar diumenge un dels primers de la comarca en celebrar la festa de Carnaval. Com és habitual des de fa anys, l'Ajuntament fa coincidir aquesta celebració amb la tradicional festa de la Matança del Porc, per la qual cosa el dia s'acaba convertint en una jornada ben intensa.

Enguany, uns dos-cents veïns del municipi van participar en els actes. Primer, les mans més expertes, les de les dones més grans, van passar al davant a l'hora d'engegar la preparació del mandongo. Aquesta activitat és una de les que desperta més interès, sobretot als més petits, ja que poden aprendre a elaborar les llonganisses i preparar la carn tal i com s'ha fet tota la vida. Una vegada tot està llest, té lloc el dinar popular on tots els comensals es mengen el que han extret del porc només unes hores abans. En aquesta ocasió, el menú va consistir en un plat de xulla amb bolets i de segon llonganissa cuita a la brasa amb fesols. Per postres, un bon tall de braç de gitano amb crema per cadascú que va fer les delícies de tothom.

Després de dinar, va arribar l'hora de la gresca amb la celebració del Carnestoltes. Aquest any a la tarda, i perquè hi hagués una mica més d’animació, els infants, tots disfressats, van poder gaudir de l’actuació d’uns pallassos de la Cremallera Teatre. Més tard, i després de ballar una estona, la jornada va arribar al seu final amb una gran pluja de confeti.

Comentaris