09.12.2022 |
Territoris.cat

La Fira de les Borges dedicada a les emocions comptarà amb 40 expositors

El certamen, que tindrà lloc els propers 12 i 13 d'abril, es presentarà la setmana vinent al Centre d'Art la Panera de Lleida

Presentació Firemocions
El certamen compta amb el suport de les regidories de promoció Econòmica i de Benestar de l'Ajuntament de les Borges.
La Fira de les Borges dedicada a les emocions comptarà amb 40 expositors

Un total de 40 expositors estaran presents el cap de setmana del 12 i el 13 d’abril al certamen FirEmocions de les Borges Blanques, segons ha avançat avui el regidor de Promoció Econòmica, Jordi Ribalta, qui també ha afirmat que “és possible que aquesta xifra augmenti fins arribar als 50, donat que aquests últims dies estem rebent noves propostes”.

La mostra dedicada a les emocions i el benestar es presentarà el proper 8 d’abril a les 19.00 hores al Centre d’Art La Panera de Lleida, i comptarà amb un extens programa d’actes que tindrà lloc al llarg dels dos dies. “A dia d’avui hi ha confirmades un total de 40 activitats, a les que s’hi ha d’afegir les deu exposicions de pintors, dibuixants i fotògrafs del territori i les actuacions dels artistes col·laboradors que s’aniran succeint sense horari establert durant tot el cap de setmana”, ha explicat Ribalta.

L’esdeveniment, organitzat per l’empresa FirEmocions amb el suport de l’Ajuntament de les Borges i la Diputació de Lleida, també comptarà amb parades dedicades a l’artesania, la salut i l’alimentació ecològica. La Fira, que tindrà lloc al Pavelló de l’Oli i en altres indrets de la població com el Centre Cívic, la Casa de la Cultura i la Sala Grums, entre altres, espera rebre uns 5.000 visitants.

A més del benestar, un sector representat per professionals del món de les teràpies naturals i energètiques, la fira també incideix en les emocions i les sensacions a través de nombrosos artistes no professionals que interactuaran amb els visitants mitjançant actuacions de teatre, cant, recitals poètics, batucada, màgia, animació i tarot. En aquest sentit, el certamen esdevé una plataforma de promoció de talents locals i del territori escollits a través d’un càsting que ha tingut lloc recentment al Centre Cívic de la capital. “El nostre objectiu és aconseguir que el poble participi i es faci seva la fira, de manera que sigui un certamen obert, participatiu i espontani, una fira diferent”, ha explicat Pili Chimenos, regidora de Benestar Social, Família i Salut i responsable juntament amb Jordi Ribalta de l’organització del certamen. Chimenos també ha recordat que la regidoria ja va organitzar el passat 8 de març, Dia de la Dona, una taula rodona sobre les emocions, i ha volgut animar a tots els qui van participar en aquell acte “a prendre part ara en la fira de les emocions”.

Alguns dels artistes que participaran en la fira són les Majorets de Lleida, el grup Fot-li Fort de la Floresta i Los Hispanos de Balaguer. Pel que fa al programa d’actes, destaca els tallers de ioga per a infants i embarassades, dansa creativa, musicoteràpia i elaboració de pa i les xerrades sobre fibromiàlgia, bioenergètica i reiki per animals.

La Fira de les Borges dedicada a les emocions comptarà amb 40 expositors
comentaris