09.12.2022 |
Territoris.cat

La fira dedicada al benestar i les emocions comptarà amb més de 30 artistes a les Borges

Una trentena de persones han assistit aquesta tarda a la presentació del certamen FirEmocions, que se celebrarà durant el proper cap de setmana

P1080274
L'acte de presentació ha anat precedit per una visita guiada al centre d'art.
La fira dedicada al benestar i les emocions comptarà amb més de 30 artistes a les Borges

El Centre d'Art la Panera de Lleida ha acollit aquesta tarda l'acte de presentació de FirEmocions, la fira dedicada a les emocions i el benestar que tindrà lloc el proper cap de setmana a la capital de les Garrigues. Segons els organitzadors, l'empresa FirEmocions conjuntament amb l'Ajuntament de les Borges i la Diputació de Lleida, l'objectiu és que els visitants esdevinguin part activa en el certamen, "allunyant-se de les tradicionals fires medievals on el públic passeja i només exerceix com a espectador, ha explicat el regidor de Promoció Econòmica, Fires i Mercats de l'Ajuntament de les Borges, Jordi Ribalta. Per aquest motiu, un total de 35 artistes no professionals promouran la participació del públic a través de diverses actuacions com espectacles d'animació i de màgia, tarot i representacions teatrals i musicals, que s'aniran succeint al llarg dels dos dies de certamen.

La presentació, que ha comptat amb la presència d’una trentena de persones entre representants de les institucions públiques i del món cultural del territori, ha servit per donar a conèixer el programa de la fira, que inclou 41 expositors confirmats i mig centenar d'activitats que s'aniran succeint al llarg dels dos dies i entre les què destaquen els tallers i les xerrades sobre les teràpies naturals i energètiques.

El certamen, organitzat per l’empresa FirEmocions amb el suport de l’Ajuntament de les Borges i la Diputació de Lleida, “és una nova aposta pel nostre municipi i la nostra comarca, fora del que és una fira tradicional”, ha explicat Enric Mir, alcalde de les Borges. Durant la seva intervenció Mir també ha afegit que el certamen “està pensat per millorar la qualitat de vida de tots els que hi participin, a través de totes les activitats que es proposen a FirEmocions”, i ha agraït a la ciutat de Lleida que hagi acollit la presentació d’aquesta proposta que “ajudarà a posicionar les Borges com a plaça firal”.

Per la seva part, Miquel Padilla, vicepresident de la Diputació de Lleida, ha destacat “la iniciativa de les Borges per apostar per una fira diferent i per aprofitar la potencialitat de la ciutat de Lleida per fer promoció d’aquest aspecte econòmic tant important com són les fires, que donen riquesa i prestigi al territori”. A l’acte també hi ha assistit Joan Gómez, regidor de Coordinació de barris de la Paeria, qui ha agraït als organitzadors el fet d’haver presentat aquest certamen en un lloc tan emblemàtic com és el Centre d’Art La Panera. Finalment Joan Vallverdú, gerent de FirEmocions, ha destacat el caire innovador de la proposta, “ja que els participants podran participar i ser part activa de la fira, donant així un aire nou als certàmens tradicionals on el públic només és espectador”.

FirEmocions es podrà visitar dissabte i diumenge des de les 10.00 i fins a les 20.00 hores, i comptarà amb múltiples espais. Al Pavelló de l'Oli s'hi instal·laran els terapeutes i artistes artesans, mentre que a l'exterior, al Passatge de l'Oli i la plaça de la Independència, hi haurà els productes de proximitat i les parades d'alimentació ecològica. A més, el Centre Cívic, la Casa de la Cultura i el Casal Marino acolliran algunes de les activitats programades. Tot i que el certamen arrencarà el dissabte a les 10.00 h, l'acte d'inauguració oficial tindrà lloc a les 12.00 hores, i anirà a càrrec de l'humorista gràfic i artista plàstic Ermengol Tolsà, creador que també contribuirà a fer més visible FirEmocions a través de dues exposicions que es podran veure durant aquests dies a les Borges. La primera es titula “Bombones”, i s'exposarà a la Galeria Pifarré. L'altra exposició porta per títol “Kayart” (art i piragüisme) i mostra a través de 16 piragües objectes quotidians, tot creant poemes visuals. Les diferents creacions que formen aquesta mostra estaran exposats als balcons de la plaça porxada de les Borges.

Prèviament a la presentació del certamen ha tingut lloc una visita guiada al Centre d'Art la Panera. Pel que fa a la presentació, ha estat conduïda per Estrella Navarro i amenitzada pel músic Oriol Ginestà, que ha interpretat tres peces musicals al llarg d'un acte que ha finalitzat amb una degustació dels vins del celler Vinya els Vilars d'Arbeca.

La fira dedicada al benestar i les emocions comptarà amb més de 30 artistes a les Borges
comentaris