La Fira de l’Oli i les Garrigues incorpora noves experiències per als visitants

Participants en l'Oli Experiència 2019 de la Fira de l'Oli i les Garrigues 1
photo_camera Participants en l'Oli Experiència 2019 de la Fira de l'Oli i les Garrigues 1

El Patronat Fira de les Garrigues, de les Borges Blanques, ha incorporat al programa de la Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, prevista per als pròxims 17, 18 i 19 de gener, nous continguts en la proposta turística l'Oli Experiència, que convida al visitant a participar en una caminada pels conreus garriguencs.

Recorregut de l'Oli Experiència 2020El programa de l'Oli Experiència planteja un recorregut que rondarà les tres hores, el dissabte 18 de gener del 2020, amb sortida prevista a les 10 hores, des de l'Ermita de Sant Salvador, caldrà fer reserva, previ pagament de 13 euros.

Es tracta d'una caminada circular per un recorregut de 7,300 quilòmetres, amb un desnivell acumulat positiu de 105 metres, que tindrà una durada de 55 minuts a peu. L'Oli Experiència, inclou un esmorzar garriguenc, a base de pa amb tomàquet, llonganissa, vi o aigua; i tallers de collir olives, pedra seca, i etnobotànica de les Garrigues.

Fira Oli Inauguraciò 10Un cop finalitzada l'experiència els participants podran dur a terme la visita a la Fira de l'Oli i les Garrigues, i tot seguit participar en el dinar popular a base de la típica Cassola de Tros de les Garrigues. Per finalitzar el pack, inclou un recorregut pels racons amb més valor arquitectònic i patrimonial de les Borges Blanques, amb el trenet turístic.

També cal tenir en compte que el termini d'inscripció, que s'ha de fer omplint el formulari que hi ha a la pàgina web d'Oli Experiència, finalitza el 15 de gener de 2020, que la proposta està limitada a 100 persones, que hauran d'abonar el pagament el mateix dia de l'experiència. Els organitzadors adverteixen que no està permès arribar al lloc de l'esmorzar i tallers amb cotxes, però hi haurà servei de cotxe escombra en el cas que sigui necessari.

A l'entorn de 70 persones han visitat la Fira de l'Oli i les GarriguesEl regidor de Promoció Econòmica de les Borges i gerent del Patronat de Fira, Jordi Ribalta, ha recomanat l'experiència, ja que té un preu molt econòmic pensat perquè tothom es pugui permetre viure un matí singular, a través del qual coneixerà les arrels d'una terra d'oliveres centenàries, collir el seu fruit que ens dóna el nostre or líquid, caminar entre marges de pedra seca i conèixer més d'aquesta tècnica ancestral, a més a més de descobrir la vegetació típica garriguenca i esmorzar en una cabana de volta. Una jornada ideal per a gaudir-la en família, al mateix temps que passegen per la Fira, dinen cassola de tros, i adquireixen alguns dels millors olis i productes extraordinaris del món, que hi trobaran exposats.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement