02.12.2021 |
Territoris.cat

La Fira de l'Oli de Juncosa s'allarga enguany un dia més

El certamen, que se celebrarà el proper cap de setmana, dedicarà el dissabte a activitats com la presentació de la botiga online de la Cooperativa i el diumenge a la fira pròpiament dita, on es reuniran una trentena de parades de productes gastronòmics i d'artesania

Presentació Fira Oli Juncosa 002
El diputat Antoni Villas, amb el president de la Cooperativa, Jaume Drudis, i l'alcalde de Juncosa, Lluís Dalmau.
La Fira de l'Oli de Juncosa s'allarga enguany un dia més

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dilluns la presentació de la Fira de l’Oli i Productes d’Elaboració Artesana de Juncosa que per primera vegada organitzarà activitats durant tot el cap de setmana del 30 de novembre i l’1 de desembre.

L’acte ha comptat amb la participació del diputat Antoni Villas; de l’alcalde de Juncosa, Lluís Dalmau, i del president de la cooperativa, Jaume Drudis. L’alcalde de Juncosa, Lluís Dalmau, explicat que l’objectiu de la mostra és la promoció i venta de l’oli d’oliva verge extra Les Cabanes de la Cooperativa de Juncosa i ha destacat l’increment del nombre d’expositors. Aquest any hi haurà una trentena d’estands d’artesania i productes artesanals, gairebé el doble que l’any passat. A més de l’oli, els visitants podran adquirir els productes d’elaboració tradicional i artesana típics de Juncosa i la comarca.

Per la seva part el diputat Antoni Villas ha afirmat que fires com aquesta són un esdeveniment social en el que s’implica tot el municipi i un esdeveniment econòmic.

Les activitats començaran dissabte 30 de novembre amb una caminada popular, la visita a les noves instal·lacions de la Cooperativa de Juncosa o la presentació de la nova imatge de la cooperativa, la botiga on line i l’oli EcoCabanes, un oli ecològic que es traurà en format de 500 ml, tal i com ha explicat el president de la cooperativa, Jaume Drudis. Diumenge se celebrarà la fira pròpiament dita amb altres activitats paral·leles com visites guiades, actuacions de grallers d’Alfés i xerrades.

La Cooperativa, tot i la crisi, espera augmentar les ventes seguint amb la línia de l’any passat, i preveu que es venguin uns 10.000 litres d’oli per la fira. El preu de l’oli és de 20,00 € la garrafa de 5 litres.

La fira està organitzada per la Cooperativa Agrícola Sant Isidre i Secció de Crèdit de Juncosa SCCL i l’Ajuntament de Juncosa. També hi col·laboren la Diputació de Lleida i  diferents associacions i entitats municipals: l’Associació de Dones, l’Associació de Jubilats, l’Associació de Joves, l’A.M.P.A. i l’Associació de Ramaders. La Cooperativa de Juncosa etiqueta el seu oli amb la marca Les Cabanes sota el control de qualitat de la DOP Les Garrigues i de la Producció Integrada.

La Fira de l'Oli de Juncosa s'allarga enguany un dia més
comentaris