La Fira de l'Oli i les garrigues de les Borges Blanques assoleix el 100% de l'ocupació

El Patronat de la Fira de l'Oli i les Garrigues arriba a la cinquanta-quatrena edició amb una inscripció de més de 160 expositors

Fira de l'Oli i les Garrigues edició del 2016 interior
photo_camera Fira de l'Oli i les Garrigues edició del 2016 interior

La Fira de l'Oli i les Garrigues tanca les inscripcions amb el 100% de la superfície ocupada, el que representa la presència de més de 160 expositors, que es distribuiran en les diferents seccions del certamen. L'espai expositiu dedicat a l'oli l'ocuparan trenta-set expositors, el pavelló comercial comptarà amb trenta-cinc firmes expositores, catorze estaran situats en la carpa de productes de proximitat, i el recinte exterior l'ocuparan cinc expositors, que es complementaran amb una seixantena de parades d'artesania, menjà ràpid i complements.

En el certamen, que se celebrarà del 20 al 22 de gener, destaca el valor de la contribució que fan les cooperatives i els petits elaboradors de productes agroalimentaris de proximitat i d'una qualitat garantida, a la vertebració del territori i a l'impuls de l'economia del conjunt del país. Això ha comportat un dels canvis més destacats en l'interior del recinte, que aquest any disposarà també d'alguns estands més petits, per permetre l'entrada d'aquests productors i cooperatives més petites, que normalment no s'atrevien a adquirir un espai tan gran com els dels altres expositors.

L'equip tècnic, gestió i comunicació de la Fira de l'OliEl primer acte de presentació del certamen d'aquest any es durà a terme el dimarts, 10 de gener, al Museu de la Paeria de Lleida, i també serà el tret de sortida dels actes de commemoració dels 300 anys de la independència administrativa de la capital de les Garrigues, respecte a la ciutat de Lleida.

El dijous, 10 de gener, tindrà lloc la presentació nacional de la Fira de l'Oli, a la Sala Noble de l'Edifici del Rellotge del Recinte Modernista de l'Escola Industrial de Barcelona, i comptarà amb la participació de l'expresident de Catalunya Artur Mas, i de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa. Finalment, el diumenge, 15 de gener, es durà a terme la presentació comarcal del certamen, al recinte de les Escoles de la Mancomunitat dels Torms, que celebren el seu centenari, on prèviament hi haurà un esmorzar popular.

El regidor de Promoció Econòmica de les Borges i gerent del Patronat de Fira, Jordi Ribalta, ha exposat que gràcies a la potent repercussió i l'èxit de difusió aconseguits l'any anterior amb la Missió de Promoció Internacional de les Garrigues, enguany en duran a terme una segona edició que portarà 8 prescriptors de prestigi d'arreu d'Europa i l'Estat espanyol.

Comentaris