30.11.2022 |
Territoris.cat

La Fira de l'Oli i les Garrigues estima un impacte econòmic de més de 2,2 milions

L'oli d'oliva verge extra de l'empresa de Móra d'Ebre, Mas del Clos, considerat el millor oli de la Fira de les Borges Blanques, segons les votacions del públic, que va tastar els olis en l'Espai Gastronòmic durant els tres dies de certamen
Mas del Clos, el millor oli de la Fira de les Borges, segons el públic
Mas del Clos, el millor oli de la Fira de les Borges, segons el públic
La Fira de l'Oli i les Garrigues estima un impacte econòmic de més de 2,2 milions

L'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir en el balanç de la Fira de l'Oli Verge Extra i les Garrigues, que va dur a terme en l'acte de clausura, va explicar que l'any passat la fira no arribava als dos milions d'euros d'impacte econòmic i enguany ha superat els 2,2 milions d'euros.

Mir, que va valorar com excel·lent l'edició d'enguany, i ha indicat que durant els tres dies la fira ha tingut una afluència de públic fins i tot millor que en altres edicions

Acte de cloenda de la Fira de l'Oli Verge Extra i les Garrigues 1L'alcalde de les Borges Blanques, afegia que els pavellons firals han rebut un gran nombre de visitants tant el divendres, que és el dia fluix, com, sobretot, el dissabte. Per contra, la pluja de la matinada de diumenge ha "perjudicat una mica" les previsions de l'última jornada, ha dit Mir.

Mir també ha explicat que l'assistència ha estat bé, tant pel que fa el nombre de públic com el d'expositors, tenint en compte que enguany el sector de l'oli "ha patit a nivell de condicions climàtiques" i que aquest fet podria haver afectat la fira.

També ha destacat les millores que enguany ha presentat el certamen, en especial pel que fa la instal·lació d'una pantalla de grans dimensions des de la qual el públic ha pogut seguir els diversos actes i activitats que durant els tres dies s'han fet als pavellons firals

Públic visitant de la Fira de l'Oli Verge Extra i les Garrigues 1A la cerimònia de cloenda, juntament amb l’alcalde de les Borges Enric Mir, hi van participar el director dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement a Lleida, Ramon Alturo; el vicepresident de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre; i el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó.

La Fira de l'Oli Verge Extra i les Garrigues també ha comptat amb les demostracions gastronòmiques de tretze xefs catalans de primer nivell.

Mir ha assegurat en aquest darrer any l'oli de les Garrigues ha anat agafant notorietat i prestigi i que, per aquest motiu, són els mateixos cuiners els que volen venir a la fira per aprofitar-se d'alguna manera del reclam que té aquest producte

Acte de cloenda de la Fira de l'Oli Verge Extra i les Garrigues

Millor oli del públic

La cerimònia de cloenda ha servit també per lliurar el premi al millor oli de la Fira segons votació del públic, guardó que ha obtingut  l’oli d’oliva verge extra de l'empresa de Móra d'Ebre Mas del Closque ha rebut 161 vots. Els segons, tercers i quarts classificats van ser respectivament els olis Oligami, dels Omellons, amb 152 vots; Padrí, de Mas Montseny, amb 78; i Verllum, de Cervià de les Garrigues, amb 74. 

La Fira de l'Oli i les Garrigues estima un impacte econòmic de més de 2,2 milions
comentaris