La Fira de l’Oli i les Garrigues promocionarà el territori de la mà de l’Aplec del Caragol i els torrons d’Agramunt

La consellera Meritxell Serret a la Fira de l'Oli i les Garrigues 2017
photo_camera La consellera Meritxell Serret a la Fira de l'Oli i les Garrigues 2017

L'organització de la Fira de l'Oli de Qualitat Verge Extra i les Garrigues, que se celebrarà a les Borges Blanques del 19 al 21 de gener, ha donat a conèixer aquest dimecres, les accions que es duran a terme amb la Federació de Colles de l'Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll), i la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt.

La FECOLL dura a terme el dissabte dia 20 un tast de caragols solidari, pel que es prepararan 800 racions de caragols, que es vendran al preu d'1 euro, per tal de col·laborar amb l'entitat social Càritas Diocesana de les Borges Blanques. Una iniciativa que comptarà el patrocini de l'Ajuntament de la capital de les Garrigues i de la Cooperativa Agrícola El Soleràs i la col·laboració del Gremi de Forners i l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida.

Agermanent Fira de l'Oli i Aplec del Caragol, gener de 2013Pel que fa a la fira agramuntina, serà el certamen que s'agermanarà amb la cinquanta-cinquena edició de la Fira de l'Oli de Qualitat Verge Extra i les Garrigues, com a símbol de promoció de dos dels productes estrella de la gastronomia lleidatana i catalana.

Una altra de les accions que s'ha presentat aquest dimecres ha sigut, la possibilitat de gaudir d'una autèntica experiència garriguenca, que permetrà que un grup limitat d'assistents el dissabte al matí a la Fira pugui aprendre en directe al camp com es cullen les olives, visitar una típica cabana de volta garriguenca, celebrar-hi un esmorzar de brasa, i finalitzar amb un tast d'olis, tot i que els responsables del certamen estan buscant la manera que els visitants es puguin endur l'oli de les olives que hauran collit ells mateixos.

La consellera d'Agricultura Meritxell Serret i el periodista i escriptor lleidatà Francesc Canosa seran els encarregats d'apadrinar l'agermanament d'aquests dos importants certàmens, que es durà a terme el dissabte a la tarda en el marc de la Fira. Els alcaldes de les Borges Blanques, Enric Mir, i d'Agramunt, Bernat Solé, han expressat que han convidat a participar telemàticament a Serret per homenatjar el legítim govern català a l'exili i garantir la participació de la màxima responsable agroalimentària de Catalunya al certamen.

Comentaris