26.09.2022 |

La Fira de Modelisme de les Borges, desperta l'interès d'aficionats i públic

Una quarantena de joves competidors de tot l’Estat espanyol prenen part avui en el IV Nayox Prime tournament, el concurs de jocs de guerra que es disputarà durant tot el dia a la III Fira de Modelisme i Wargames de les Borges Blanques, que ha arrencat aquest matí.

Els més petits aprenen a entretenir-se amb els jocs d'estratègia
Els més petits aprenen a entretenir-se amb els jocs d'estratègia
La Fira de Modelisme de les Borges, desperta l'interès d'aficionats i públic

Els participants, entre els què s’hi troba el 5è classificat del campionat nacional, s’enfrontaran per parelles en tres proves puntuables per al campionat d’Espanya de wargames. El certamen inclourà durant tot el cap de setmana altres atractius com l’exposició de vehicles de guerra, entre els quals un Hummer que s’ha utilitzat per rodar “The Counselor”, l’últim film del director Ridley Scott, un taller de pintura zombie i múltiples parades de maquetes i jocs de guerra. 

Les portes del Pavelló de l’Oli s’han obert a les deu del matí amb els primers visitants, però no ha estat fins a les 12.00 hores quan ha tingut lloc l’acte d’inauguració, presidit pel diputat provincial i alcalde de Juneda Antoni Villas, qui ha destacat la gran importància de les fires a Catalunya, “un país amb una llarga tradició en l’organització d’aquest tipus d’esdeveniments que a les Borges tenen especial interès, com ho demostren aquest certamen que arriba a la tercera edició i la Fira de l’Oli, que en fa cinquanta”. La resta de parlaments han estat per part de l’alcalde de les Borges, Enric Mir, que ha manifestat la seva admiració “per tots els aficionats al modelisme, una món apassionant que desperta un gran interès i que demana fidelitat i rigor sobretot en la reproducció de les recreacions històriques”. Per la seva part Josep Bernaus, membre de l’Associació de Recreació i Modelisme Divisió 45 TH de les Borges Blanques, ha volgut agrair a tots els expositors, a les institucions i al públic assistent la seva labor. L’acte oficial també ha comptat amb la presència del primer vicepresident del Consell Comarcal de les Garrigues, Francesc Mir, i del regidor de promoció Econòmica de la ciutat, Jordi Ribalta.

La fira, que es pot visitar avui fins a les vuit de la nit i demà de 10.00 a 14.00 hores, també ha comptat aquest matí amb l’exposició d’una cinquantena de motos antigues provinents majoritàriament de Catalunya i l’Aragó, encara que també n’han arribat d’altres punts d’Espanya. Altres atractius que es podran veure avui són els simuladors de vol en jocs de PC i els tallers de pintura de soldadets, dirigit sobretot als infants. Demà l’atenció se centrarà en l’exposició de cotxes antics, una vintena de vehicles que es podran admirar davant del recinte firal. També hi haurà la trobada de col·leccionistes de xapes de cava, la master class de pintar soldadets i nous jocs oberts a tothom, com la lluita de robots.

La Fira de Modelisme de les Borges, desperta l'interès d'aficionats i públic
comentaris