29.06.2022 |
Territoris.cat

Fomento, licitarà les tres rotondes de Juneda i la millora del tram entre Lleida i Les Borges aquest any

Enric Mir, Antoni Villas, i Josep Maria Puig amb el ministre Manuel Niño
Enric Mir, Antoni Villas, i Josep Maria Puig amb el ministre Manuel Niño
Fomento, licitarà les tres rotondes de Juneda i la millora del tram entre Lleida i Les Borges aquest any

Els alcaldes de les Borges Blanques, Enric Mir, de Juneda, Antoni Villas, i de Torregrossa, Josep Maria Puig, acompanyats de la senadora Mayte Rivero, s'han reunit aquest dijous a Madrid, amb el Secretari general d'Infraestructures del Ministeri de Foment, Manuel Niño. El representant del govern espanyol s'ha compromès a licitar durant aquest 2017 les tres rotondes de Juneda a l'N-240 i el projecte per augmentar la seguretat i millorar la mobilitat entre Lleida i les Borges, que ha anunciat que constarà de dues fases, una primera d'11 quilòmetres de duplicació entre Lleida i les Borges i una segona fase de 8 quilòmetres per fer una variant a Juneda, i d'aquesta manera evitar que els vehicles hagin de creuar el municipi.

Durant la reunió, el Ministeri ha mostrat la seva voluntat de desviar els camions de llarg recorregut amb un descompte en el peatge, aspecte que estan negociant amb la Generalitat de Catalunya
 

Pel que fa a els terminis, abans del setembre d'aquest 2017 es licitaran els dos projectes per Lleida–les Borges Blanques i es durà a terme una declaració de l'impacte ambiental. El 2020 es preveu la finalització de les obres. En referència al tram entre les Borges Blanques i Montblanc de moment no es preveu cap mena d'actuació.

En referència al tram entre les Borges Blanques i Montblanc de moment no es preveu cap mena d'actuació

L'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, ha manifestat que la reunió d'avui amb els alcaldes representants de la plataforma Prou Morts a l'N-240, ha servit per tornar a posar com a prioritat els compromisos assolits l'any 2015 pel Secretari general d'Infraestructures i tenir la licitació de les rotondes a l'alçada del municipi de Juneda i la licitació definitiva del projecte per poder entrar ja en la fase d'execució de l'obra. El Govern espanyol s'ha ratificat amb aquests compromisos i que s'està treballant a plena marxa per poder-los complir". Mir també ha constatat que "marxem en certa manera satisfets d'aquesta reunió totalment necessària per poder tornar a fer el balanç i veure la voluntat d'atendre els compromisos des del Ministerio de Fomento.

Antoni Villas, alcalde de Juneda, ha volgut remarcar que ha estat una visita necessària per recordar que hi ha una necessitat al territori i un projecte a tirar endavant". Josep Maria Puig ha afegit que "cal valorar molt positivament tant la licitació com la negociació que tenen oberta amb la Generalitat.

Fomento, licitarà les tres rotondes de Juneda i la millora del tram entre Lleida i Les Borges aquest any
comentaris