Fort impuls als artistes garriguencs a la Festa Major de les Borges

La ciutat acull sis exposicions en cinc escenaris diferents

Retrat Ivan Egeaweb
photo_camera Un dels retrats del creador arbequí Ivan Egea que es podrà veure al Centre Cívic de les Borges.

Fins a tres artistes de les Borges Blanques, un d’Arbeca i un pintor barceloní amb una forta vinculació a les Garrigues exposaran la seva obra a la ciutat durant la Festa Major i els dies posteriors, en un intent “de donar un impuls als creadors del territori contribuint així a la seva difusió i promoció, sobretot entre els seus veïns”, ha explicat el regidor responsable de Cultura, Francesc Macià, qui també ha anunciat que l’entrada a les exposicions serà gratuïta.

L’artista borgenc Josep Maria Pastó mostrarà la seva col·lecció “Formes” a la biblioteca Marquès d’Olivart. L’artista presenta en aquesta exposició peces realitzades amb diversos materials, com ara terracota, fusta, ferro i peces reciclades procedents d’aparells com poden ser màquines de cosir. Josep M. Pastó treballa aquests materials tot donant-los forma amb una perspectiva innovadora i creativa, centrant-se sobretot en els volums i les textures. L’originalitat de les peces de l’autor ha generat interès en el món cultural de Girona, on va presentar la seva darrera exposició. 

Magda Bragós presentarà la mostra “Ceràmica Contemporània” a l’Espai Macià. L'exposició es podrà visitar fins el 21 de setembre a la planta 0 de l'Espai Macià.

Per la seva part Emília Boldú, nascuda a les Borges Blanques i, actualment resident a Mollerussa, exposarà les seves pintures a la Sala d'Art Pifarré. La mostra compta amb creacions en les què s'hi poden veure veure obres abstractes i figuratives, ja que conrea ambdós estils pictòrics. Boldú ha participat en cinc exposicions col·lectives i ha organitzat dotze exposicions individuals de les que destaca la de l’any 2008 a la “Sala d’Art Riu” de les Borges i la del 2012 a la “Sala del Museu de Vestits de Paper” de Mollerussa. L’any 2003, va guanyar el premi de la Fundació “Res non Verba” que, anualment, convoca aquesta fundació lleidatana.

D'altra banda Carles Vallalta, pintor barceloní amb un estret lligam amb Arbeca, mostrarà les seves aquarel·les i dibuixos a la Sala d’Art Riu. Segons l'autor, la mostra és un recull de part de la seva obra "més íntima i personal".

Per últim l’arbequí Ivan Egea, llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, exposarà els seus quadres, creats amb tècnica mixta, al Centre Cívic.

El regidor Francesc Macià ha animat a tots els veïns de la ciutat a visitar aquestes tres propostes, “l’objectiu de les quals és contribuir a la promoció de la cultura a través de la mostra dels treballs dels nostres creadors”. Macià ha explicat que pel consistori “és una obligació la difusió de l’art i de la cultura i el fet de fer-ho durant aquests dies de Festa Major, els propers 6, 7, 8 i 9 de setembre, garanteix que la ciutat mostri la seva vessant més avantguardista i imaginativa”.

Les exposicions s’inauguraran el proper divendres 5 de setembre, el primer dia de Festa Major. D’altra banda el públic també podrà visitar l’exposició dels cartells del concurs de Festa Major, que es podrà veure a la primera planta de l’Espai Macià durant les festes.  

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement