21.01.2022 |
Territoris.cat

La forta calor d’aquests dies ha provocat un incendi que ha cremat 20 hectàrees als Torms

Un incendi ha calcinat aquest dimarts vint hectàrees de massa forestal i de vegetació als Torms i Juncosa, a les Garrigues, en el primer gran foc de l’any durant una insòlita onada de calor en ple mes de maig.

Incendi els Torms
L'incendi d'aquesta setmana als Torms i Juncosa.
La forta calor d’aquests dies ha provocat un incendi que ha cremat 20 hectàrees als Torms

Un incendi ha calcinat aquest dimarts vint hectàrees de massa forestal i de vegetació als Torms i Juncosa, a les Garrigues, en el primer gran foc de l’any durant una poc habitual onada de calor en ple mes de maig en la qual les temperatures van arribar als 33 graus al pla de Lleida.

Les flames es van originar al migdia, per causes desconegudes, a la partida de la Vall Cansada. Al lloc es van desplaçar 16 dotacions terrestres i dos mitjans aeris. El foc va arribar a una zona de difícil accés situada entre camps agrícoles. En alguns punts les flames van assolir més de quatre metres i eren visibles a diversos quilòmetres de distància. La tarda d’ahir els bombers van continuar remullant la zona per tal d’evitar que el foc revifés. L’incendi s’hauria provocat a causa d’una crema controlada mal apagada, segons els Agents Rurals.

Davant de les elevades temperatures que s’han registrat aquesta setmana, el Departament d’Agricultura de la Generalitat ha activat el pla Alfa en la seua fase dos, d’una escala que va de 0 a 3, en la majoria de comarques del pla de Lleida. El primer gran foc de l’any arriba al mig de la protesta dels bombers voluntaris a Ponent.

De fet, alguns parcs de bombers voluntaris segueixen tancats per falta d’efectius per cobrir el servei i van anar fins als Torms dotacions des de Tarragona. En aquest sentit, els Bombers de la Generalitat han assegurat que no és excepcional que es mobilitzin efectius d’altres regions.

Per la seua part, l’Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya (Asbovoca) ha assegurat que estem a prop d’arribar a un acord amb la Generalitat per iniciar la campanya antiincendis amb tots els efectius disponibles.

La forta calor d’aquests dies ha provocat un incendi que ha cremat 20 hectàrees als Torms
comentaris