07.10.2022 |
Territoris.cat

Fulleda acollirà diumenge una fira dedicada a Agustina d'Aragó

El certamen comptarà amb un mercat d'època, ambientat en el segle XVIII, i amb nombroses activitats

Trobada de dones a Fulleda
El monument a Agustina d'Aragó, a Fulleda.
Fulleda acollirà diumenge una fira dedicada a Agustina d'Aragó

El proper diumenge 21 de setembre Fulleda retornarà a finals del segle XVIII amb la celebració de la fira Heroica, la festa d'Agustina d'Aragó. Heroïna catalana a la Guerra del Francès, Agustina d'Aragó compta amb arrels a Fulleda, ja que era filla de Pere Joan Francesc Ramon Sarragossa Labastida i Raimunda Domènech Gassull.

El certamen, que tindrà lloc des de les deu del matí i fins a les vuit de la tarda, comptarà amb un mercat d'època i amb la instal·lació d'un campament militar napoleònic que recrearà la vida quotidiana dels soldats. La jornada també comptarà amb una mostra dels antics oficis de Fulleda, com l'elaboració de l'aiguardent i el bufador de vidre, amb una caravana de ruquets i amb visites guiades al molí d'oli. Finalment, i com a acte destacat, a les dotze del migdia tindrà lloc l'entrega del Porró de Fulleda a Carme Forcadell, presidenta de l'ANC.

Durant el dia tambè es farà palesa la immersió del poble en aquella època amb una recreació històrica a càrrec de l'Associació Napoleònica de València i els canons del grup de teatre Tot Terreny. A través d'aquestes dues entitats el públic podrà conèixer com era la vestimenta tradicional de l'època i l'armament i es faran simulacions de combat.

Fulleda acollirà diumenge una fira dedicada a Agustina d'Aragó
comentaris