27.11.2022 |
Territoris.cat

Fulleda acull la IX Trobada d'Estudiosos de les Garrigues

La jornada, que va tenir lloc dissabte, va incloure la presentació de 21 treballs de recerca sobre el territori

Trobada d'Estudiosos a Fulleda
La cita cultural va aplegar estudiosos i autoritats comarcals
Fulleda acull la IX Trobada d'Estudiosos de les Garrigues

La Sala del Poble de Fulleda va servir d'escenari el passat dissabte per acollir la IX Trobada d'Estudiosos de les Garrigues, una cita que té lloc cada any des del 2003 en un municipi de la comarca amb l'objectiu de donar a conèixer el ric patrimoni cultural de les Garrigues.

En aquesta ocasió, la cita cultural va arrencar a les nou del matí amb la benvinguda als assistents a càrrec de l'alcaldessa del municipi, Neus Cornet. Un acte que també va comptar amb la presència del diputat comarcal i alcalde de Juneda, Antoni Villas. Seguidament es va donar el treda a les exposicions de les primeres ponències, uns treballs centrats sobretot en les arts, la lingüística, la història comarcal i l'arquitectura, entre d'altres.  Abans de dinar, els assistents -un públic molt nombrós sobretot al matí- van poder prendre part en la visita guiada a l'església romànica de Santa Maria, al Sindicat i al Celler Matallonga de Fulleda.

Les ponències, ara centrades en la guerra de Successió i les seues conseqüències a les Garrigues, es van reprendre a quarts de cinc de la tarda i a les 18.00 horesva tenir lloc la cloenda a càrrec de la metgessa Carme Batet.

Fulleda acull la IX Trobada d'Estudiosos de les Garrigues
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement