27.11.2022 |

Fulleda i el seu terme municipal, amenaçats per un projecte d’aerogeneradors

Des de Fulleda Turisme Actiu, creuen que l'aposta per implantar parcs eòlics en poblacions petites i envellides fa més mal que bé als habitants i productors de la zona, a més, la seva voluntat d’alternativa turística de qualitat i experiencial molt vinculada al territori queda amenaçada
Imatges d'arxiu del parc eòlic de Vilobí
Imatges d'arxiu del parc eòlic de Vilobí
Fulleda i el seu terme municipal, amenaçats per un projecte d’aerogeneradors

El passat 14 de gener de 2021 la Generalitat de Catalunya va aprovar un projecte d'aerogeneradors a menys d'un quilòmetre de la localitat de Fulleda, concretament a la Serra de les Auberedes i La Serreta. El municipi ja disposa del parc eòlic de Vilobí entre el seu terme municipal i el de Tarrés. Aquest compta amb 30 aerogeneradors, tres dels quals són més grans que la resta amb 100 metres d'alçada i generadors de 3 megawatts cadascun.

A causa de l'aprovació d'aquest projecte promogut per grans multinacionals sense vinculació amb el territori, s’ampliarà el parc eòlic amb 8 aerogeneradors de 6,2 MW cadascun amb una alçada de 200 m a la Serra de les Auberedes, a pocs metres de la població. En aquest espai, l’entitat Fulleda Turisme Actiu ha restaurat recentment la font i la pica d'en Solà, a més d’adequar una xarxa de senders arreu del municipi. Totes aquestes feines s’han fet per incentivar un turisme de qualitat al terme i que ara, amb l'aprovació d'aquest projecte, es veu en perill de desaparèixer a causa de la construcció dels molins.

Des de Fulleda Turisme Actiu, creuen que l'aposta per implantar parcs eòlics en poblacions petites i envellides fa més mal que bé als habitants i productors de la zona. A més, la seva voluntat d’alternativa turística de qualitat i experiencial molt vinculada al territori queda amenaçada i perd atractiu de cara a les persones que visiten Fulleda. Per tal de rebre més informació sobre la situació, l’entitat ha organitzat una xerrada virtual que tindrà lloc el dimarts 19 de gener a les 19.30 hores i per la qual cal sol·licitar plaça virtual en aquest formulari.

Fulleda i el seu terme municipal, amenaçats per un projecte d’aerogeneradors
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement