La Fundació "la Caixa" entrega material informàtic al Consell Comarcal de les Garrigues per a la nova plataforma EMPIC

La Fundació la Caixa lliure material informàtic al projecte EMPIC de les Garrigues

Antoni Villas,  Joan Miquel Pascual i Josep Galve en l'acte de lliurament
photo_camera Antoni Villas, Joan Miquel Pascual i Josep Galve en l'acte de lliurament

La Fundació "la Caixa" ha lliurat aquest dimecres al Consell Comarcal de les Garrigues 6 ordinadors portàtils a més d’una aportació econòmica per finançar altres materials que es destinaran a la Plataforma de Serveis de Proximitat a la Gent Gran de les Garrigues (EMPIC) posada en marxa recentment per l'ens comarcal. En l'acte hi han participat el president del Consell Comarcal, Antoni Villas; i per part de la Fundació "la Caixa", el director de l’Àrea de Negoci Lleida Sud, Joan Miquel Pascual, i el director de Banca d'Institucions a Lleida, Josep Galve.

El president del Consell Comarcal ha agraït  la col·laboració de la Caixa amb l’EMPIC, un projecte adreçat a tot el territori de les Garrigues, principalment al col·lectiu de la gent gran, aquelles persones que viuen soles i que necessiten suport per garantir-los una bona qualitat de vida. El president ha remarcat que el projecte EMPIC té una voluntat intergeneracional, per això esperem que totes les associacions de la comarca també es puguin beneficiar d’aquest material.

Sessions de treball de la Plataforma de Serveis de Proximitat a la Gent Gran de les GarriguesPer la seva banda, Galve ha recordat que “lObra Social “la Caixa” és la tercera obra social més gran del món amb un pressupost de 510 milions d’euros que reverteixen al nostres clients amb projectes de proximitat, al territori, com el projecte que avui presentem al Consell Comarcal de les Garrigues on vam veure necessari i oportú aportar-hi el nostre granet de sorra”.

La plataforma EMPIC neix de la preocupació per l’envelliment gradual de la població a la comarca i la voluntat d’oferir serveis per garantir una bona qualitat de vida a les persones grans d’una forma planificada i organitzada

També es visualitza com una oportunitat de generació d’ocupació i, a més, com un reconeixement dels professionals que hi treballaran. EMPIC és una eina per posar en marxa una sèrie de serveis i activitats de forma coordinada mitjançant centres de serveis distribuïts en diversos municipis de la comarca.

La plataforma EMPIC inclou activitats en xarxa dividides en 4 àrees: noves tecnologies, salut i benestar, activitats manuals i música, a tots els pobles de la comarca gràcies a la coordinació amb els centres cívics i els serveis ubicats en alguns municipis. També inclou serveis com podologia i pedicura, fisioteràpia o servei de bugaderia.

El projecte va començar el 2017 amb l’estudi i diagnosi de la situació i necessitats de la gent gran dels 24 municipis de la comarca. Aquesta recerca va permetre detectar la urgència en crear polítiques d’envelliment actiu i donar cobertura als serveis necessaris per a la gent gran per l’alt índex d’envelliment a la comarca. L’estudi també va promoure la necessitat de fomentar l’ocupació de persones de la comarca en l’àmbit sociosanitari. A partir d’aquest punt, es va fer un segon estudi per saber els espais municipals interessats a ubicar els serveis, la creació d’una pàgina web pròpia (www.empic.cat) i la formació específica de dinamització comunitària a la gent gran.

Aquest any 2018, gràcies a una ajuda de la Diputació de Lleida i diferents convenis amb els ajuntaments de la comarca, s’ha implantat la plataforma i s’han iniciat les trobades amb la gent gran per treballar de manera conjunta les propostes de serveis i tallers 

L'objectiu és coordinar aquests serveis i activitats tenint en compte els que ja s’estan fent en els municipis amb l’objectiu que els professionals tinguin facilitat per desplaçar-se on sigui necessari.

Comentaris