03.10.2022 |
Territoris.cat

El Garrigues Guitar Festival arriba aquest divendres a les Borges Blanques

Els Jardins del Terrall de les Borges Blanques viuran aquest divendres, 17 de juliol, a les 22 hores, el concert de la IV edició de Les Garrigues Guitar Festival, Memorial Emili Pujol.

Voronkova-Vicente
Ala Voronkova i Sergi Vicente.
El Garrigues Guitar Festival arriba aquest divendres a les Borges Blanques

Els Jardins del Terrall de les Borges Blanques viuran aquest divendres, 17 de juliol, a les 22 hores, el concert de la IV edició de Les Garrigues Guitar Festival, Memorial Emili Pujol

Els assistents podran gaudir amb les interpretacions de la violinista ucraïnesa Ala Voronkova i els arranjaments inèdits del compositor i guitarrista Sergi Vicente. L’actuació està organitzada pel Consell Comarcal de les Garrigues i compta amb el suport de l’Ajuntament de les Borges Blanques

Les Garrigues Guitar Festival 2015 inclou 12 actuacions de diversos artistes amb renom i projecció internacional, que es celebren arreu de la comarca, a més d’un concert inaugural a la botiga de les Garrigues del Mercat de la Concepció de Barcelona i un altre al patí de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de Lleida.

Ala Voronkova
Nascuda a Kíev, es va graduar al Conservatori Txaikovski de Moscou amb el mític Yuri Yankelevich, completant més tard el seu doctorat a l'Institut Gniesini amb Nelly Shkolnikova. Durant diverses temporades va ser convidada a participar en l'Orquestra del Teatre Bolshoi, on també va formar part de l'Orquestra de Cambra i dels violinistes del famós teatre moscovita, a més de fundar el Trio del Bolshoi i el Quartet Bolshoi amb els que va realitzar actuacions per diverses capitals soviètiques; més tard va ser contractada com a solista de la Filharmònica de Moscou.
Establerta a Barcelona des de 1991, ha treballat com a solista i concertino associat de l'Orquestra simfònica de Barcelona i nacional de Catalunya i com a concertino convidada de l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu. Ha realitzat actuacions a diverses ciutats d'Alemanya, Brasil, Colòmbia, Corea, Espanya, França, Hongria, Itàlia, Japó, Líban, Polònia, Rússia, Suïssa i Ucraïna, tant en música de cambra com simfònica.
Reconeguda com una eminència en el repertori rus, els seus interessos musicals l'han portat a experimentar en altres estètiques interpretant i gravant, per exemple, l'obra completa per a violí de Xavier Montsalvatge, o la integral de sonates per a violí i piano de Pavel Juon. En el seu ampli catàleg d'enregistraments comercials destaca el dedicat als quartets de corda d'Eduard Toldrà, Premi Ciutat de Barcelona. També forma part del Duo Voronkov, del Quartet Glinka i del Trio Clara Schumann.

Sergi Vicente
Professor Superior del Conservatori del Liceu de Barcelona, és director de l’Orquestra Guitarres de Barcelona des de la seva fundació. Desenvolupa una àmplia activitat concertística i ha actuat en nombrosos països d’Europa, Amèrica i Àsia, on ha ofert concerts com a solista i de música de cambra, realitzant enregistraments per a diferents cadenes de ràdio i televisió. Ha editat cinc CD de gran acceptació comercial i ha participat en els més importants festivals i esdeveniments internacionals.
A nivell pedagògic col·labora periòdicament amb la Universitat Nacional de Bogotà i l’Institut Superior d’Art de l’Havana. La seva trajectòria com a intèrpret ha motivat que alguns compositors li dediquin especialment les seves obres i que regularment formi part de jurats de certàmens i concursos.
Ha efectuat nombrosos concerts i gravacions per a ràdio i televisió a tot Espanya i altres països d’Amèrica, Àsia i Europa, en prestigioses ciutats com: Moscou, l’Havana, Bogotà, Santiago de Xile, Bombai, París, Roma, Caracas, Lisboa, Londres, entre d’altres. La seva tasca com a Director de l’Orquestra de Guitarres de Barcelona ha estat reconeguda a nivell internacional i ha estat nomenat director convidat de la Guitar and Mandolin Youth Orchestra.
 

El Garrigues Guitar Festival arriba aquest divendres a les Borges Blanques
comentaris