09.07.2020 |
Territoris.cat

Les Garrigues viu intensament l'arribada dels mags d'orient

Centenars de nens i nenes els reben carregats d'il·lusió i viuen amb intensitat una de les jornades més esperades de l'any

Ses Majestats reben cada any als infants de les Borges al poliesportiu Francesc Macià després de la rua.
Ses Majestats reben cada any als infants de les Borges al poliesportiu Francesc Macià després de la rua.
Les Garrigues viu intensament l'arribada dels mags d'orient

Puntuals a la cita anual, Ses Majestats els Reis d'Orient han recorregut el territori català plens de regals. Els esperaven milers de nens i nenes amb molta il·lusió. I és que la nit de Reis és molt especial pels més petits. Melcior, Gaspar i Baltasar van arribar a tots els municipis de les Garrigues majoritàriament amb carrosses remolcades per tractors mentre els més petits els esperaven amb tota la il·lusió del món.

Caramels sense gluten a la cavalcada de les Borges

Els infants que van assistir enguany a la cavalcada de Reis de les Borges Blanques es van trobar per primer cop, amb caramels sense gluten, ja que la capital de les Garrigues va formar part dels municipis catalans adherits a la campanya “Cap nen celíac sense Caramels”, una iniciativa de l'Associació de Celíacs de Catalunya, que permet que els nens celíacs puguin menjar els caramels que llencen els Reis Mags durant la cavalcada.

D'altra banda, el consistori va prioritzar aquest any la seguretat i va reforçar la presència de la Policia Local durant la cavalcada de Reis, un esdeveniment que tradicionalment genera una elevada afluència de públic. En aquest sentit, els patges reials van formar una cadena al voltant de les carrosses per evitar que cap infant prengués mal a l’hora de recollir caramels. Enguany els patges van repartir 20 quilos de confeti i 60 quilos de caramels durant el recorregut, excepte quan les carrosses passaven per carrers o zones molt estretes, on per la seguretat de tots, no se’n van llençar.

D’altra banda, els agents municipals van vetllar perquè no hi hagués incidents durant el recorregut i els borgencs poguessin gaudir amb seguretat de la festa. Així, per a que les carrosses reials i els 27 patges efectuessin el recorregut sense cap problema, els agents locals van informar que hi hauria detrminats carrers on no es podria aparcar vehicles. En aquest sentit, la regidora de Governació, Núria Palau, va explicar que “el consistori ha treballat juntament amb la Policia Local i amb els organitzadors de l’acte, la Comissió de Festes, per minimitzar els riscos i facilitar les actuacions en cas d’emergència, ja que la cavalcada genera una alta concentració de gent al llarg del seguici”. D’altra banda a la cavalcada de les Borges es van repartir, per primer cop, caramels sense gluten, aptes per a celíacs, una mesura que va permetre que “tots els infants puguin gaudir igualment d'aquesta celebració que genera tanta il·lusió”, va afirmar Palau.

Els Reis van arribar a l’estació de trens a les 18.00 hores, on tots els infants els van rebre. Seguidament va començar la cavalcada, que  va passar pel carrers la Font, Vedruna, Carnisseria, la Plaça, la Bassa, Ensenyança, Raval del Carme i Catalunya.

Durant el recorregut, que va finalitzar al pavelló Francesc Macià, els Reis van estar acompanyats per la Banda de Cornetes i Tambors i pels motards de l’Associació Fot-li Gastooo. Un cop al poliesportiu, Melcior, Gaspar i Baltasar van rebre les darreres cartes i van saludar als nens i nenes. Abans però, l’alcalde Enric Mir els va entregar la clau del municipi per tal que posuessin repartir els regals casa per casa. L’endemà dilluns, Ses Majestats van repartir els regals per les cases a partir de les 09.00 hores i també van entregar solidàriament diferents regals als infants de les famílies més desfavorides de la població.

 

Les Garrigues viu intensament l'arribada dels mags d'orient
comentaris