06.10.2022 |
Territoris.cat

La Generalitat distingeix tres alumnes garriguencs pels resultats en les Proves d'Accés

La jove de Puiggròs Clàudia Cabau i els borgencs Laura Giribet i Edgar Benet, que ahir van participar en un acte de reconeixement a l'Ajuntament de les Borges Blanques

P1090258
Els tres joves estudiants que han obtingut un Excel·lent a les proves PAU.
La Generalitat distingeix tres alumnes garriguencs pels resultats en les Proves d'Accés

Clàudia Cabau, natural de Puiggròs, i Edgar Benet i Laura Giribet, de les Borges Blanques, són tres dels 326 estudiants catalans distingits per la Generalitat per haver obtingut un Excel·lent, és a dir, una nota igual o superior a 9, a les Proves d'Accés a la Universitat 2014. Per aquest motiu els tres joves van prendre part dilluns en un acte de reconeixement que va tenir lloc a l'Auditori de Barcelona i que va comptar amb la presència del conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, qui els va fer entrega d'un guardó.

D'altra banda els tres estudiants de l'INS Josep Vallverdú van veure reconeguda la seva tasca ahir a casa, quan l’equip de govern de les Borges, encapçalat per l'alcalde Enric Mir i la regidora d'Educació i Joventut, Maria Fusté, els va rebre al Saló de Plens del consistori, que d’aquesta manera va voler reconèixer l'esforç realitzat. Durant l’acte, la regidora d’Educació i Joventut, Maria Fusté, va felicitar els tres estudiants “que amb aquestes qualificacions han demostrat que l’esforç, el treball i la perseverança finalment han donat el seu fruit”. La regidora també va voler animar a aquests alumnes, els tres de ciències, a “treballar fort” i els va encoratjar en un futur a “exercir a la comarca, on cal gent jove i altament preparada per tirar endavant el territori”. Per la seva part l’alcalde, Enric Mir, va destacar els fet que les Borges compti amb 3 dels 16 alumnes distingits de la demarcació de Lleida, “el que demostra la gran tasca de l’INS Josep Vallverdú en l’educació dels seus alumnes tant a nivell de coneixements com també en la seva formació com a persones”. Mir va voler recordar que l’institut de les Borges ja va ser guardonat al juny per la creació d’una aplicació mòbil innovadora. A més dels regidors, l’acte també va comptar amb la presència del president del Consell Comarcal i alcalde de Puiggròs, Juli Muro; del cap d’estudis adjunt de l’institut, Francesc Guasch, i del president de l’AMPA del centre educatiu, Albert Quintillà.

Clàudia Cabau, que va obtenir un 9,3 a les PAU, cursarà Medicina a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). La jove de Puiggròs, que explica que volia dedicar-se a la medicina "des de petita", compta amb nombroses aficions com llegir, anar al cine, fer ús d'internet i les xarxes socials i fer esport, sobretot córrer. Per la seva part Laura Giribet cursarà un doble grau de Biotecnologia i Bioquímica i Biologia Molecular a la Universitat Rovira i Virgili (URV), una titulació que es fa per primer any a la universitat tarragonina. La borgenca es declara amant de la música i dels concerts, i toca al violí. També li agrada aprendre idiomes, i actualment estudia anglès i francès. Per últim Edgar Benet, amb un 9 a la selectivitat i aficionat a la tecnologia, estudiarà Enginyeria en Tecnologies Industrials a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Benet també té la música entre les seves aficions, toca el piano i estudia percussió. A més, practica taekwondo i waterpolo.

Perfil dels guardonats

Aquest any 146 dels 326 guardonats procedeixen de centres públics, mentre que 180 de centres concertats o bé privats. D'altra banda, del total 178 són noies i 148 nois. I pel que fa a la seva procedència, la majoria d’estudiants pertanyen a les comarques de Barcelona. Els guardonats es distribueixen entre 26 comarques i 67 centres tenen més d’un distingit. Dels 8 primers estudiants (4 noies i 4 nois), amb notes iguals o superior a 9.65, cinc pertanyen a centres públics i tres a centres concertats/privats.

La Generalitat distingeix tres alumnes garriguencs pels resultats en les Proves d'Accés
comentaris