20.01.2022 |
Territoris.cat

Gisela Falcó, escollida primera Dama de Catalunya i Pubilla de les Comarques Lleidatanes

La jove va ser proclamada el passat cap de setmana a Gandesa

Gisela Falcó, pubilla
Durant l'acte es van proclamarles pubilles i hereus de les quatre demarcacions a més de la Pubilla i l'Hereu de Catalunya 2014.
Gisela Falcó, escollida primera Dama de Catalunya i Pubilla de les Comarques Lleidatanes

La jove de les Borges Gisela Falcó Vila, de 19 anys, ha estat proclamada primera Dama de Catalunya i Pubilla de les Comarques Lleidatanes per aquest 2014 durant el concurs que va tenir lloc el passat cap de setmana a Gandesa, certamen al que va assistir juntament amb l’Hereu de les Borges, Eduard Gomes. Falcó, estudiant de segon de Biotecnologia a la UdL, és des del 2013 la Pubilla de les Borges Blanques, títol que ostentarà fins l’any vinent, quan tindrà lloc una nova elecció d’aquesta figura.

La representant garriguenca va assistir al concurs acompanyada del regidor de Cultura de l’Ajuntament de les Borges, Francesc Macià i de la regidora Pilar Chimenos, responsable d’Acció Social i Ciutadania, que han mostrat la seva satisfacció pel fet que la representant de les Borges hagi aconseguit aquests dos títols. Macià ha volgut felicitar a la nova representant lleidatana “en nom de tot el consistori per haver obtingut aquests títol en un any essencial i tan significatiu per al futur del país”. Per la seva part Chimenos també creu que Falcó “deixarà el llistó molt alt i representarà la ciutat amb el mateix entusiasme i dedicació amb els que ho ha fet fins ara”.

Durant el concurs, organitzat per Foment de les Tradicions Catalanes, també es van proclamar la Pubilla i Hereu de Catalunya, títols que van recaure en Marina Carrera, pubilla del Pont de Vilomara i Robert Monzón, Hereu de Cubelles, respectivament. L'acte va començar el dissabte dia 4 amb la recepció de les pubilles i hereus participants. Durant la jornada també van tenir lloc els exàmens, escrit i oral, sobre coneixements culturals i tradicions, una ballada de sardanes i un sopar de gala. Pel que fa a l’acte de proclamació de la Pubilla i l’Hereu de Catalunya va tenir lloc el diumenge al matí a la plaça, quan també es va fer la proclamació de les pubilles i hereus provincials.

La trobada de Gandesa va reunir 42 pubilles i 29 hereus de tot Catalunya i també va comptar amb representants del Pubillatge d’Andorra, de Madrid i de Saragossa.

Gisela Falcó, escollida primera Dama de Catalunya i Pubilla de les Comarques Lleidatanes
comentaris