Gran èxit de la cursa d'orientació en BTT de Tarrés

La prova ha comptat amb la participació de 26 equips i també s'ha disputat per les localitats de Fulleda, els Omellons i l'Espluga Calba

6 pedals de pedra seca
photo_camera El recorregut va passar pels pobles de Fulleda, els Omellons i l'Espluga Calba

Tarrés va ser dissabte l'escenari de sortida i arribada de la la 6 Pedals de Pedra Seca, que va disputar la seva tercera edició. Enguany els 26 equips participants en les diferents categories d'aquesta prova d'autosuficiència havien d’intentar localitzar en un total de 6 hores el màxim dels 42 controls marcats en el mapa de cursa que l’organització havia col·locat en una extensió de terreny de fins a 60 quilòmetres quadrats entre les poblacions de Fulleda, els Omellons i l’Espluga Calba.

L’equip dels Xixonets, format per Xavier Julià i Robert Hugas, van ser els guanyadors absoluts de la cursa en aconseguir un total de 242 punts. Els millors veterans, i tercers de la general, amb 207 punts, van ser l’Alejandro Brull i el Lluís Català de l’equip Plat Gran. Cal destacar també el millor equip mixt, format per Jordi Sucarrats i la finlandesa Paivi Linna, que van aconseguir 194 punts.

La cursa va arrencar a les onze del matí, però prèviament els equips, organitzats en grups de 2, 3, 4 o 5 membres, havien tingut 15 minuts per estudiar el mapa i per establir l’estratègia a seguir, tenint en compte que els controls puntuaven de forma diferent segons la dificultat tècnica i física d’arribar-hi. Al llarg de sis hores els participants van haver de reposar aigua a les fonts, indicades al mapa, la majoria d’elles situades a les diferents localitats de la zona. Una mica abans de les cinc de la tarda començaven a entrar a meta els primer equips classificats, mentre que els que ho feien passades les 6 hores de cursa van ser penalitzats.

A l’arribar tots els corredors van mostrar el seu agraïment a l’organització per muntar aquest tipus de curses tan poc habituals. Els més veterans van poder disfrutar d’una jornada d’orientació i bicicleta de muntanya per un terreny ideal per a aquesta pràctica esportiva, mentre que els novells es mostraven molt contents de l’experiència i prometien entrenar l’orientació per les properes edicions, com la del 2014, que l'organització va anunciar que canviarà de data i s’avançarà a la primavera.

La jornada va acabar amb un dinar popular i amb l'entrega de premis, uns originals números fets de pedra. La cursa està organitzada per La Nova Fita i compta amb la col·laboració dels ajuntaments dels quatre municipis per on va transcórrer la prova.

La 6 Pedals de pedra seca va estrenar-se l'any 2011 a l'Espluga Calba, una prova que també va transcórrer pels termes municipals de Fulleda, Tarrés, Els Omellons, Els Omells de Na Gaia i Senan. Pel que fa a l'edició del 2012, va tenir lloc a Tarrés i va passar pels termes municipals de Fulleda, Vinaixa i l'Espluga Calba en una extensió de 90 metres quadrats.