Història, territori i gastronomia, plats forts de la Setmana Cultural de Bellaguarda

La 12a edició d'aquestes jornades s'ha tancat amb una gran assistència a tots els actes, sobretot a les propostes culinàries

Setmana Cultural a Belleguarda
photo_camera Una representació teatral de "Terra Baixa" a càrrec del grup de teatre de la granadella va tancar els actes el passat dissabte.
Una xerrada sobre els bombardejos a Bellaguarda al llarg de la història a càrrec de l'historiador Josep Rubió, va tancar dissabte la 12a edició de la Setmana Cultural i Gastronòmica de Bellaguarda, que ha tingut lloc el municipi des del passat 16 de juny. La iniciativa, impulsada per l'Associació de Dones l'Alzina, i el Casal d'Avis Sant Marc, ha comptat amb una desena d'activitats entre les què han destacat les propostes sobre història i territori, i sobre gastronomia. Aquestes últimes, un tast d'olis i un de pastissos, una degustació de truites, una xocolatada i un sopar popular, són les que han comptat amb un nivell de participació més elevat.
 
El president del Consell Comarcal, Juli Muro, va ser l'encarregat de donar el tret de sortida a la Setmana Cultural en un acte que va tenir lloc el dilluns 16 i que també va servir per inaugurar l'exposició de pintura de Lourdes Casas, que s'ha pogut veure exposada al consistori durant aquests dies. Seguidament va tenir lloc el primer dels actes previstos al programa, una xerrada sobre l'any 1714 a càrrec de l'historiador Isidre Pinyol. La conferència va finalitzar amb un aperitiu per a tothom.
 
Durant els dies següents els actes protagonistes van ser degustacions gastronòmiques, com el tast d'olis a càrrec de l'expert local Marcel Vidal, membre del Panell del Tast d'Olis de Catalunya, i Ramon Baró, director de l'Escola de Capacitació Agrària de les Borges Blanques, que va aplegar un nombrós públic. També va comptar amb una vuitantena de persones a a la Sala Polivalent actes com un taller d'activitats infantils i espectacle d'animació, la tirada de bitlles, un curset de maquillatge i la informativa xerrada de l'Assemblea Nacional de Catalunya, un acte que va finalitzar amb una xocolatada popular. Finalment dissabte a la nit, un centenar de veïns van gaudir de la representació teatral de "Terra baixa", d'Àngel Guimerà, a càrrec del grup de teatre de la Granadella.
 
La 12a Setmana Cultural i Gastronòmica ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Bellaguarda, l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI), la Cooperativa del Camp de Bellaguarda, el Coto de Caça Sant Marc, Carbòniques Basilio Jové i Francesc Sarlé, d'AXA Assegurances.
 

Comentaris