Homenatge dels joves músics de les Borges, Juneda i Arbeca a Pau Casals

Uns noranta infants de la Mancomunitat de municipis per la música a les Garrigues interpreten "El Cant dels Ocells" en el 40è aniversari de la seva mort

Els alumnes de les Borges durant l'acte d'homenatge al compositor del Vendrell
photo_camera Els alumnes de les Borges durant l'acte d'homenatge al compositor del Vendrell

Gairebé un centenar d'alumnes de cant coral i de professors de l'escola de música de la Mancomunitat de municipis per la música a les Garriges, que agrupa les localitats de Borges, Juneda i Arbeca, van retre dimarts a la tarda un petit homenatge a Pau Casals en motiu del 40è aniversari de la seva mort. L'acte va consistir en la interpretació de "El Cant dels Ocells". Aquesta iniciativa es va celebrar simultàniament amb gairebé 1.400 alumnes d'una quarantena d'escoles de música d'arreu de Catalunya, un acte conjunt organitzar per l'ACEM (Associació Catalana d'Escoles de Música) amb la col·laboració de la Fundació Pau Casals. 

A les sis en punt de la tarda a diferents punts del país van començar a sonar les primeres notes de l'adaptació que el compositor català va fer al violoncel d'aquesta melodia popular catalana. A les Borges, Juneda i Arbeca van parar l'activitat habitual en aquesta hora per cantar aquesta peça, tan popularitzada per la figura de Pau Casals. A la capital, l'homentage va tenir lloc al pati de l'Escola de Música, mentre que a Juneda es va fer davant de l'església i a Arbeca a la Plaça de la Unió Republicana, davant de l'Escola de Música.

Durant els dies previs s'havia treballat sobre aquest músic català tan internacional amb material que la Fundació va facilitar a tots els centres.

Comentaris