03.10.2022 |

Homenatge de la Diputació, a l'escriptor garriguenc Josep Vallverdú

El periodista Joaquim Maria Puyal va conduir un acte que es va celebrar a l'Institut d'Estudis Catalans aquest dimarts, per iniciativa de la Diputació de Lleida.
L'acte va tenir lloc sala Prat de la Riba de l'IEC.
L'acte va tenir lloc sala Prat de la Riba de l'IEC.
Homenatge de la Diputació, a l'escriptor garriguenc Josep Vallverdú

L'Institut d'Estudis Catalans (IEC) ha acollit aquest dimarts el segon acte que la Diputació de Lleida, a través de l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI), ha organitzat
en homenatge a l'escriptor Josep Vallverdú amb motiu del seu 90è aniversari. Sota la conducció del periodista i membre de l'IEC, Joaquim Maria Puyal, unes 150 persones van omplir la sala Prat de la Riba de l'IEC.

Hi han pres part els membres de la secció filològica de l'IEC, Joan Veny i Gemma Rigau, que han analitzat l'obra de l'escriptor de les Garrigues i, més en concret, l'aportació que aquest ha fet amb la seva producció literària al dialectalisme de la llengua.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, el director de l'IEI, Josep Maria Solé i Sabaté, i la vicepresidenta de l'IEI, Rosa Pujol, van assistir a l'acte, que va inaugurar el president de l'IEC, Salvador Giner.

Josep Vallverdú va intervindre a la tertúlia i s'ha definit com un aprenent de la llengua, com tot escriptor.

Tothom fa ús de la llengua, però l'escriptor se l'estima particularment, ha dit.

El cicle Passeig d’aniversari. Vallverdú al món, es fa amb l’objectiu de donar a conèixer tant la persona com l’obra de l’escriptor lleidatà amb més d’una
quarantena de títols publicats en literatura infantil i juvenil.  Les activitats es faran a Lleida, Barcelona, Tarragona, Girona, Andorra, Ciutadella, Prada de Conflent, Perpinyà, l’Alguer i València fins a desembre de 2013. S’han programat taules rodones, lectures, xerrades, exposicions i un acte central que es farà al mes de juny a l’IEI.


Homenatge de la Diputació, a l'escriptor garriguenc Josep Vallverdú
comentaris