Les Borges Blanques acull l'exposició fotogràfica 'Cal Macià' de Susanna Altarriba

La mostra explora mitjançant 19 fotografies la darrera casa particular que queda en peus on va viure el president Macià i la seva família

20231222_Exposició Cal Macià (4)
photo_camera El projecte fotogràfic de Susanna Altarriba és també un reconeixement patrimonial de l'immoble on va viure el president Macià

Aquest divendres 22 de desembre, a les 7 de la tarda, l'Espai Macià ha inaugurat l'exposició 'Cal Macià', un projecte fotogràfic de Susanna Altarriba. La mostra explora mitjançant 19 fotografies la darrera casa particular que queda en peus on va viure el president Macià i la seva família. Segons la fotògrafa, "aquest projecte l'he creat en honor a la nostra memòria històrica i pels nostres descendents", amb la voluntat de promoure el reconeixement patrimonial de l'immoble i la recuperació de l'edifici per part de les institucions públiques.

L'autora explica que "les parets d'aquesta casa, tot i el seu estat, coneixen de primera mà la nostra història i això és el que he volgut reflectir en les meves fotografies, combinant l'estètica de les imatges amb l'atmosfera del lloc"

L'exposició es podrà visitar fins al 31 de març de 2024 a l'Espai Macià de les Borges Blanques.  

20 anys de vida del Club Atlètic Borges

El mateix divendres, a dos quarts de nou del vespre, a la Sala Maria Lois, s'ha presentat el llibre que commemora els 20 anys de vida del Club Atlètic Borges. El club va marcar des dels seus inicis, a finals del 2003, com a un dels seus objectius, integrar un gruix de corredors per a poder participar i representar les Borges Blanques en curses tant de Catalunya com d'Espanya. Actualment, el formen més de 100 socis i han participat en curses de 60 municipis de Lleida, 60 de la resta de Catalunya, 28 d'Espanya, i també a ciutats d'Europa, el nord d'Àfrica i fins i tot la Marató de Nova York. El 2004 van aconseguir un altre objectiu, la celebració d'una cursa important a la localitat, que es va materialitzar en la primera edició de la Cursa de l'Oli. La cursa en l'actualitat consta de dos recorreguts, de 5 i 10 kilòmetres i els guanyadors de la categoria masculina i femenina s'enduen el seu pes en oli. En l'edició del 2023 hi van participar mig miler d'atletes.

Els autors del llibre són Andreu Salvadó i Josep Maria Morlans, membres del club, i la correcció i assessorament lingüístic l'ha realitzat Mar Esteller, també membre del Club Atlètic.

20231222_Llibre 20 anys Club Atlètic (18)

 

Comentaris