30.11.2022 |
Territoris.cat

Inici del projecte Apropa’t als centres educatius de secundària de les Garrigues

Per tercer any consecutiu, aquest mes d’octubre l’Oficina Jove de les Garrigues ha posat en marxa el projecte Apropa’t amb la col·laboració dels tres centres educatius de secundària de la comarca.

El Punt d'informació de l'Oficina Jove a l'Institut Josep Vallverdú
El Punt d'informació de l'Oficina Jove a l'Institut Josep Vallverdú.
Inici del projecte Apropa’t als centres educatius de secundària de les Garrigues

Per tercer any consecutiu, aquest mes d’octubre l’Oficina Jove de les Garrigues ha posat en marxa el projecte Apropa’t amb la col·laboració dels tres centres educatius de secundària de la comarca. En el marc d’aquest projecte, i durant tot el curs, tècniques de l’Oficina Jove es desplaçaran als tres centres en diverses ocasions per dur a terme tallers de participació i formació amb l’objectiu de donar eines als joves per al seu desenvolupament en aquesta etapa. En aquestes sessions, doncs, es treballaran temes que afecten els joves d’aquestes edats com per exemple: la relació amb els companys, la pressió de grup, l’autoestima i la imatge personal, l’alimentació, entre altres aspectes.

Per altra banda, dins d’aquest projecte s’iniciaran també les sessions de treball en matèria d’orientació laboral i professional que impartirà la tècnica del Servei de Treball de l’Oficina Jove; sessions que es desenvoluparan amb els alumnes dels estudis de cicles formatius i que tenen per objectiu treballar les competències personals i professionals dels alumnes de cara a la seva incorporació al món laboral.

Per últim, de forma setmanal o quinzenal, es continuarà ubicant durant les estones d’esbarjo un punt informatiu descentralitzat de l’oficina als mateixos centres educatius amb la voluntat d’acostar l’oficina als alumnes i proporcionar-los així un espai d’informació i dinamització al seu abast.


Balanç de l’activitat durant els cursos 2013-2014 i 2014-2015
A les taules informatives col·locades durant l’hora del pati per les tècniques de l’Oficina Jove de les Garrigues als tres centres educatius de secundària de la comarca durant el curs 2013-2014 van rebre un total de 55 consultes, de les quals 35 eren relacionades amb la formació reglada i no reglada (cursos), 2 consultes van ser sobre feina a l’estiu, i 18 sobre el Carnet Jove i el carnet d’alberguista, entre altres qüestions.

Durant el curs 2014-2015, el projecte Apropa’t ha rebut un total de 166 consultes, de les quals 73 eren sobre formació reglada i no reglada, 18 sobre sexualitat, 17 sobre cerca de feina (per a l’estiu i anual), 18 consultes sobre beques, 6 consultes sobre el Carnet Jove i d’alberguista, i 34 consultes més d’altres temes.

Des de l’inici del projecte Apropa’t, les tècniques de l’Oficina Jove de les Garrigues han apreciat un augment molt notable de participació i implicació dels joves a les accions que es desenvolupen als diversos municipis de la comarca, accions que es troben dins el projecte Accions en Ruta.

Inici del projecte Apropa’t als centres educatius de secundària de les Garrigues
comentaris