La iniciativa d'una borgenca permet obrir una nova línia d'investigació per l'osteosarcoma

Laboratori
photo_camera Ara, aquest tipus poc comú de tumor ossi cancerós que fins ara només s’estudiava a Estats Units, es començarà a investigar a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

Aquest dilluns 4 de febrer s’ha conegut que els fons recaptats contra el càncer infantil el passat novembre a les Borges Blanques han contribuït a obrir una nova línia d’investigació per a l’osteosarcoma. La festa contra el càncer infantil del passat novembre en què es van recaptar més de 7.300 euros, arran de la iniciativa particular de la borgenca Elena Miertoiu (una mare lluitadora que acompanya el seu fill, Cosmin, malalt de càncer des de fa vuit anys), ha contribuït a obrir una nova línia d’investigació per a l’osteosarcoma.

Es tracta d’un tipus poc comú de tumor ossi cancerós que fins ara només s’estudiava a Estats Units i el qual, gràcies a la solidaritat dels borgencs i les borgenques, ara es començarà a investigar a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona

Zumba per a supervivents de càncer a les Borges

Per altra banda, aquest dilluns 4 de febrer, coincidint amb el Dia Mundial Contra el Càncer, l’AECC-Lleida ha organitzat a les Borges Blanques un taller de zumba dirigit a persones que han passat o estan passant per un procés oncològic. Les sessions, que són gratuïtes, tindran lloc tots els dilluns al Centre Cívic de la capital garriguenca de 10 a 11 hores del matí i s’allargaran fins al pròxim 17 de juny.

L’Imma, la Montse i la Joana són tres participants al taller que han estat operades de càncer de mama; totes han coincidit en què el moviment de les classes contribueix a millorar la circulació i han destacat la teràpia col·lectiva que suposa trobar-te amb persones que han passat o estan passant per processos similars

La sessió de ball ha estat impartida per la professora Irene Cobo, qui ha remarcat els beneficis que la pràctica esportiva aporta als pacients oncològics. Cobo ha explicat que anteriorment realitzava marxes nòrdiques pel territori amb pacients malalts de càncer però que el fred i les inclemències meteorològiques van portar-la a buscar alternatives com el zumba. En concret, aquest ball està adaptat per la  la prevenció de linfedemes (acumulació de líquid) i té molts efectes positius  per les dones que han estat operades de càncer de mama.

Participants al taller de zumba de les Borges, organitzat per l'AECC.

Comentaris