13.06.2021 |
Territoris.cat

Inicien les obres de renovació de la xarxa de sanejament del carrer Caputxins de les Borges

Els treballs finalitzaran al setembre, just abans de la Festa Major

Obres al carrer Caputxins de les Borges
Els operaris treuen el llambordí de tot el vial.
Inicien les obres de renovació de la xarxa de sanejament del carrer Caputxins de les Borges

L’Ajuntament de les Borges va iniciar dilluns les obres de renovació de la malmesa xarxa de sanejament del carrer Caputxins, una actuació que segons ha explicat el regidor d’Urbanisme, Francesc Mir, "és necessària i del tot prioritària perquè permetrà solucionar les filtracions que actualment provoca el clavegueram, molt antic i massa estret”.

Ara per ara els treballs se centren en treure els llambordins de tot el vial per posteriorment arribar fins a la xarxa de clavegueram i substituir l’actual tub de 20 centímetres de diàmetre per un de nou de 50 centímetres, el que permetrà assolir tot el cabal d’aigua de pluja. A més, també es construirà el pendent al mig del vial, un canvi que comportarà la recollida d’aigües a la part central del carrer.

Durant les obres els operaris també deixaran feta la previsió d’escomesa a tots aquells veïns que no desguassen al carrer Caputxins, per tal que quan ho desitgin puguin fer la connexió. Els treballs també comportaran haver de rebaixar el carrer i la construcció d’un nou paviment amb llambordí de formigó. Pel que fa a les voreres es respectaran, ja que es troben en bon estat. Les actuacions, que està previst que estiguin llestes a principis de setembre, compten amb un pressupost total de 48.000 euros, 28.000 dels quals són una aportació del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC), mentre que els 20.000 restants els pagarà el consistori. 

Per dur a terme aquestes millores el consistori ha tingut en compte la finalització del curs escolar, ja que el carrer Caputxins dóna accés a un dels dos centres educatius de la població, el col·legi Mare de Déu de Montserrat. Aquesta és la vuitena actuació d’aquest tipus duta a terme per l’actual equip de govern en els poc més de tres anys de mandat. L'obra se suma a les renovacions del sanejament del carrers Catalunya, Santiago Rusiñol, Comerç, Est, la Bassa, Ensenyança i del Raval del Carme.

Inicien les obres de renovació de la xarxa de sanejament del carrer Caputxins de les Borges
comentaris