Interior dóna suport la plataforma d’alcaldes afectats per la sinistralitat de la N-240

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, anuncia aquest matí durant una visita a les Borges Blanques que el Govern de la Generalitat recolza i "fa pinya” al costat dels alcaldes que la setmana passada van impulsar la plataforma “Prou morts a la N-240” amb l’objectiu de pressionar Foment per l'elevada sinistralitat de la N-240 al seu pas per aquestes comarques.

Ramon Espadaler, durant el recorregut per l'Espai Macià
photo_camera Ramon Espadaler, durant el recorregut per l'Espai Macià

Durant la visita Espadaler també ha respost a les recents declaracions de la subdelegada del Govern, Inma Manso, assegurant que “és l’Estat espanyol qui no fa els deures, ja que no és seriós que des de fa deu anys hi hagi un estudi per solucionar l’elevada sinistralitat i encara no s’hagi actuat”. 

En aquest sentit Espadaler ha declarat que existeix una relació directa entre “la qualitat de les infraestructures i la reducció de la sinistralitat”, per la qual cosa mentre no hi hagi una solució, “és Foment qui ha d’assumir les responsabilitats”. Pel que fa a l’alliberament del peatge de l’AP-2 per tal d’alleugerir el trànsit de la N-240 el conseller s’hi ha mostrat a favor, “sempre que sigui l’Estat qui n’assumeixi els costos”. Per la seva part l’alcalde de les Borges, Enric Mir, s’ha posicionat en aquesta mateixa direcció argumentant que “és ara quan es necessita una solució, perquè són les famílies del territori les que pateixen diàriament havent de sortir a aquesta carretera mentre tots sabem que entre el tram Lleida-Montblanc hi ha una alternativa en paral·lel, que és l’AP-2”. Mir ha recordat que la plataforma d’alcaldes es troba ara redactant una moció de suport a aquesta iniciativa per tal de presentar-la a Foment i que posteriorment es buscaran el màxim número d’adhesions tant de l’administració com de la societat civil.

Durant la visita a les Borges el conseller també ha visitat l’Ajuntament, on ha estat rebut per diversos membres de l’equip de govern local i on ha signat el Llibre d’Honor. Espadaler també ha mantingut una trobada amb els responsables municipals i comarcals per analitzar la situació actual i els principals problemes del territori. A l’acte hi han pres part nombroses autoritats, com el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, la directora territorial del Departament d’Interior a Lleida, Anna Miranda, el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Juli Muro, el sotsinspector Sebastià Mas, cap de l’ABP de les Borges, la diputada al Parlament Ramona Barrufet, i el diputat provincial Antoni Villas, entre altres.

Posteriorment Espadaler ha fet una passejada pel mercat setmanal de les Borges, on s’ha aturat a parlar amb els paradistes, i ha visitat l’Espai Macià, el centre d’interpretació de la figura del president Macià. El conseller ha continuat la jornada a la capital de les Garrigues amb una visita a la seu del Consell Comarcal, on ha tingut un intercanvi d’impressions amb el president i consellers del Consell.

Comentaris