27.10.2021 |
Territoris.cat

Ipcena denuncia un home de les Borges per disparar el gat amb una escopeta de perdigons

El gat amb els impactes dels perdigons
El gat amb els impactes dels perdigons
Ipcena denuncia un home de les Borges per disparar el gat amb una escopeta de perdigons

El grup ecologista Ipcena ha denunciat davant dels Mossos d'Esquadra un home de les Borges Blanques a qui acusen de disparar el gat d'una veïna amb una escopeta de perdigons. La denúncia per un presumpte delicte contra els drets dels animals l'han presentada tant l'entitat com la propietària de l'animal.

Radiografia del gat amb els perdigons al cosEs dóna la circumstància que el denunciat és agent dels mossos de la comissaria de Tàrrega i els ecologistes reclamen al Departament d'Interior que l'aparti del cos. Asseguren que una persona que "dispara una arma en ple nucli urbà i que infringeix la llei no és apta per exercir d'agent de l'autoritat", segons el portaveu d'Ipcena, Joan Vàzquez. Vàzquez també ha anunciat que al setembre presentaran denúncia administrativa davant del Departament de Territori i Sostenibilitat i també una altra denúncia al jutjat de guàrdia de Lleida amb el suport de protectores i altres organitzacions animalistes del territori. L'animal ha sobreviscut i es recupera de les ferides.

Els fets haurien passat el 4 d'agost al voltant de les 8 del matí quan l'home suposadament va disparar des de la seva terrassa un dels gats que era al pati de la veïna. La dona, Mari Carme Lacasa, ha explicat que el gat va caure ferit i en aquell moment va veure el presumpte autor dels trets amb l'arma a la mà. Segons Lacasa, "no és la primera vegada que ho fa" i, de fet, la denúncia recull que en els dos últims anys han mort una desena de gats per trets o enverinats i en tots els casos se sospita que el responsable és la mateixa persona. La dona ha comentat que les denúncies anteriors no van tirar endavant per falta de proves. En aquest cas, a la denúncia s'hi ha incorporat l'informe veterinari que constata que el gat tenia tres perdigons en diferents parts del cos.

Ipcena denuncia un home de les Borges per disparar el gat amb una escopeta de perdigons
comentaris