JARC demana ajuts directes pels productors afectats pel Filomena

El temporal dels darrers dies ha malmès molts camps d’oliveres que hauran de tallar-se i tardaran almenys tres anys en recuperar-se

Les oliveres de les Garrigues, cobertes de neu @ACN
photo_camera Les oliveres de les Garrigues, cobertes de neu

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) ha sol·licitat al departament d’Agricultura de la Generalitat que posi en marxa ajuts directes pels productors d’olivera afectats del temporal Filomena a les Garrigues, la Terra Alta i la Ribera de l’Ebre, on ha deixat entre 40 i 60 centímetres de neu. Els arbres han quedat completament coberts per la neu i amb moltes branques trencades, en aquestes zones, el que implicarà que s’hauran de tallar des del soc i per aquest motiu es comprometrà la producció dels pròxims tres anys.

L’organització agrària demana al departament d’Agricultura ajudes directes per a pal·liar aquests danys, com a mesura excepcional, d’igual manera que ho va fer amb el Glòria, donat que aquestes condicions meteorològiques són totalment excepcionals. Lluis Gaya, cap sectorial de l’olivera de JARC, adverteix que encara haurem d’estar pendents de com evoluciona el temporal durant els pròxims dies i recorda que la situació podria agreujar-se com va succeir el 2001 quan les oliveres es van congelar.

L’entitat està valorant els graus d’afectació en altres sectors, per tant, no descarta que aquestes mesures de suport s’hagin de fer extensives a altres sectors agrícoles o ramaders, així com a altres zones afectades per la climatologia durant aquest dies.

Comentaris