Jordi Pujol: "visitar l’Espai Macià ens ajuda a preparar millor el procés d’independència”

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, va visitar dissabte les Borges Blanques coincidint amb el segon aniversari de l'Espai Macià, una efemèride que l'equipament cultural celebra aquest mes d'abril.

El president Pujol amb l'alcalde de les Borges Enric Mir.
photo_camera El president Pujol amb l'alcalde de les Borges Enric Mir.

 Pujol, que va ser rebut per l'alcalde Enric Mir i per la resta de regidors del consistori, el president del Consell Comarcal, Juli Muro, entre d’altres autoritats comarcals, va visitar aquest centre de divulgació de la figura de Francesc Macià, que actualment ja compta amb un fons documental format per més d'un centenar de peces originals vinculades a “l’avi”. En el transcurs de la seva visita va recomanar a tots els que estimen Catalunya i la seva història, que visitin l’equipament.En aquests moments que viu el país, visitar l’Espai Macià i conèixer el seu llegat ens ajuda a preparar millor el procés d’independència”, va declarar Jordi Pujol.

L'expresident, que es va interessar per la situació actual de les Borges Blanques i en va repassar alguns aspectes de la seva història, va voler conèixer personalment l'Espai Macià, mitjançant una visita privada, en la què el va acompanyar la seva esposa Marta Ferrusola.

Durant la visita l'expresident va poder comprovar “in situ” el gran valor cultural i patrimonial de l'Espai Macià, on va admirar les últimes incorporacions. D'aquesta manera, Pujol va podere conèixer el fons sobre el que fou conseller d'Agricultura i Economia, Pere Mies, que està format per correspondència familiar i política, documentació notarial i una biblioteca personal. Aquests documents havien estat donats a l'Ajuntament fa més de 20 anys per part de la família de Mies. Ara s'han catalogat i inventariat i es dignifiquen en unes vitrines de l'Espai Macià. Pujol també ha pogut conèixer l'auca original que narra la vida de l'expresident Macià i que data del 1932, així com els projectes d'enginyeria inèdits firmats pel qui va ser president de la República Catalana.

L'acte va comptar amb una emotiva actuació de l'Orfeó Terrall, que va interpretar la cançó "Oliver de les Garrigues”, l’himne oficial de la comarca, davant de tot el seguici que acompanyava l’expresident.

Comentaris