Jornada de celebració del dia mundial de les persones migrades a les Borges Blanques

La jornada compta amb la col·laboració del projecte Ocell de foc, l'Associació Africana de les Borges i el grup de mares de lectoescriptura àrab
Nova Porta del Pavelló de l'Oli de les Borges. Fotografia: Ajuntament de les Borges Blanques.
photo_camera El Pavelló de l'Oli de les Borges acollirà una jornada festiva per commemorar el Dia Mundial de les persones migrades

L'Oficina Jove de les Garrigues i el Consell Comarcal de les Garrigues organitzen aquest diumenge 17 de desembre, al matí, al pavelló de l'Oli de les Borges Blanques, amb la col·laboració de l'Ajuntament de la localitat, i diverses associacions i entitats, una jornada festiva per commemorar el Dia Mundial de les persones migrades, que se celebra el dia 18 de desembre. L'objectiu d'aquest dia és el de sensibilitzar envers els processos migratoris que han viscut i viuen moltes persones que viuen a la comarca de les Garrigues; però també el d'oferir espais de relació, coneixença i cohesió entre la població.

A les Garrigues, cada cop és més freqüent l'arribada de joves d'altres indrets del món i que acudeixen a l'Oficina Jove en busca de suport.

Aquests i aquestes joves s'han anat vinculant al servei de l'Oficina Jove i s'ha fet palesa la necessitat de, no només oferir-los suport a nivell administratiu, sinó també de poder crear xarxa dins el municipi. 

Per això, una de les accions que va sorgir en una trobada jove al municipi, va ser la d'organitzar una jornada de sensibilització per commemorar aquest dia; que ja es venia gestant des de l'Oficina Jove i el Servei d'immigració.

Per tirar endavant aquesta jornada, a més a més, s'ha comptat amb la col·laboració del projecte Ocell de foc, l'Associació Africana de les Borges i el grup de mares de lectoescriptura àrab.

La jornada començarà a les 10 del matí amb una xerrada informativa sobre el laberint de regularització, en la que es resoldran dubtes sobre estrangeria, a càrrec de l'Associació AMIC; a continuació hi haurà un joc de gran format per a tots els públics, per tal de reflexionar sobre les causes i conseqüències de les migracions, a càrrec del col·lectiu 'Fronteres Invisibles' i es finalitzarà amb una mostra gastronòmica 'Tastets del món' en que es tastaran menjars de diferents indrets del món.

Durant el matí tindran lloc jocs populars d'arreu per a infants i els DJ MAM's i DJ Balde amenitzaran la jornada amb música.

Comentaris