Josep Ma Forné defensa a les Borges que les pensions estan garantides amb la independència

El cap de llista de Junts pel Sí per Lleida al 27-S, Josep Maria Forné, ha assegurat que "no estaríem defensant aquest projecte de país si no estiguéssim absolutament convençuts que totes les pensions es podran pagar i, fins i tot, millorar". 

La Casa de la Cultura de les Borges Blanques es va omplir per l'acte de Junts pel Sí
photo_camera La Casa de la Cultura de les Borges Blanques es va omplir per l'acte de Junts pel Sí

El cap de llista de Junts pel Sí per Lleida a les eleccions del pròxim 27 de setembre, Josep Maria Forné, ha assegurat aquest dimecres, 16 de setembre, a les Borges que no estaríem defensant aquest projecte de país si no estiguéssim absolutament convençuts que totes les pensions es podran pagar i, fins i tot, millorar. Amb les pensions no s'hi juga, ha sentenciat. Així, ha explicat que, mentre hi hagi empreses i treballadors a Catalunya, els pensionistes catalans seguiran cobrant la seva pensió i ha defensat que la Seguretat Social catalana està molt més preparada per pagar les pensions que no pas l'espanyola. Forné ha participat en un acte a la Casa de la Cultura de la capital de les Garrigues juntament amb Anna Simó, Josep Rull, Muriel Casals, Bernat Solé i Ramona Barrufet.

Ramona Barrufet ha garantit a les més de 200 persones que s'han aplegat al míting que Junts pel Sí creu en el territori, en Lleida i en les Garrigues. Ens mereixem la dignitat de la nostra comarca, ha defensat, tot insistint que Junts pel Sí és la formació del país pel país, del territori pel territori, de les persones i per les persones.L'acte de Junts pel Sí a les Borges Blanques
 
Per la seva banda, Bernat Solé ha recordat que aquest projecte no vol excloure ningú, només demanem un requisit: que estimi Catalunya. En aquest sentit, ha explicat que el 27-S hi haurà persones que no són independentistes i que no ho seran mai però que votaran Junts pel Sí perquè volen el millor per a ells, per als seus fills i per al país.
 
Anna Simó ha demanat durant la seva intervenció que el pròxim 27-S hem de fer-nos un país adult, hem de votar Junts pel Sí perquè, contra la queixa, som l'opció en favor de la proposta i del futur en majúscules. Per això, ha reclamat que s'aprofiti aquest moment perquè som molts, però hem de ser molts més, per això és important mobilitzar totes les persones que volen fer un canvi d'arrel.
 
Al seu torn, Josep Rull ha criticat aquells que usen la por en els seus discursos i ha afirmat que s'ha de ser molt miserable per espantar la gent gran dient-los que no cobraran les pensions. Rull ha assegurat que en un Estat català les pensions estan més que garantides, més que si seguim dins de l'Estat espanyol. També s'ha referit a les sentències del Tribunal Constitucional afirmant que no ens faran renunciar a allò que som. Hem triat l'ambició davant de la resignació, perquè serem el que vulguem ser, ha sentenciat.
 
Finalment, Muriel Casals ha subratllat que el que fem ho fem seguint el bon exemple dels que ens han precedit i pel deure dels que vindran, ja que som responsables de deixar-los un país millor que el que vam trobar.  Entre d'altres arguments per defensar el vot a favor, ha explicat que sense Estat propi, dins de l'Estat espanyol, produïm amb més dificultat i convivim amb menys cohesió social perquè la solidaritat institucional no arriba.

Comentaris