27.06.2022 |

Josep Rull inaugura la XXIV Setmana Cultural de la Floresta

El secretari d’organització de CDC i diputat al Parlament va oferir dilluns la conferència "Catalunya 1714-2014"

Rull va signar el llibre d'honor de l'Ajuntament
Rull va signar el llibre d'honor de l'Ajuntament en presència de l'alcalde
Josep Rull inaugura la XXIV Setmana Cultural de la Floresta

El secretari d’organització de Convergència Democràtica de Catalunya i diputat al Parlament de Catalunya, Josep Rull, va inaugurar ahir, dilluns 25 de març, a la nit, la XXIV Setmana Cultura de la Floresta (les Garrigues) amb la conferència Catalunya 1714-2014. Va presentar l’acte l’alcalde del municipi garriguenc, Jaume Setó, i la presidenta de l’Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI), Rosa Pujol. Rull, va fer un repàs als últims 300 anys de la història del país, introduint la conferència afirmant que “als catalans, com a poble vençut, se’ns ha negat conèixer la nostra història i recordar d’on venim, creient que així ens perjudicarien les nostres arrels, malgrat tot, som a punt de recuperar aquella llibertat que vam perdre el 1714”.

Avui Joan Antoni Melé, sots-director de Triodos Bank a Espanya, ha impartit la xerrada "Diners i consciència:cap a una renovació social" i demà arribarà un altre plat fort del programa, la visita de Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural, que argumentarà la necessitat del concert econòmic com a instrument per assegurar el bon funcionament de l'economia catalana i defensarà que l'important és la independència política durant la conferència "Catalunya: economia i política".

La Setmana Cultural també inclourà actuacions musicals, com la del dijous a la nit amb el cafè concert del grup Trams. Pel que fa a la tradició es manté amb la processó del Divendres Sant, que tindrà lloc a les deu de la nit pels carrers del municipi. Dissabte el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Juli Muro, serà l'encarregat de presidir la cloenda, un acte que també inclourà l'actuació de màgia del mag Eugeni. La Setmana Cultural arribarà a la seva fi el diumenge amb un animat ball de fi de festa a càrrec del Duet Rubens.

Josep Rull inaugura la XXIV Setmana Cultural de la Floresta
comentaris