21.10.2020 |
Territoris.cat

Joves aturats de la comarca realitzaran pràctiques en cooperatives de les Garrigues

El programa, impulsat pel Departament de Benestar Social i Família, s'ha presentat avui a la cooperativa Agrolés-Grup Actel, a les Borges Blanques, un acte que ha comptat amb la presència del director general de Joventut, Toni Reig

Els joves usuaris del programa han cursat una formació teòrica durant quatre setmanes.
Els joves usuaris del programa han cursat una formació teòrica durant quatre setmanes.
Joves aturats de la comarca realitzaran pràctiques en cooperatives de les Garrigues

Un total de 13 joves aturats de les Garrigues realitzaran pràctiques a sis cooperatives agrícoles de la comarca, en el marc del projecte Fórmula Jove que impulsa el Departament de Benestar Social i Família. Avui el director general de Joventut, Toni Reig, ha visitat la cooperativa Agrolés-Grup Actel, a les Borges Blanques, coincidint amb l’inici de les pràctiques dels joves.

El programa Fórmula Jove està dirigit a joves de diferents orígens que van acabar els seus estudis d’ESO, però que no van continuar estudiant i que no han trobat feina o que són a l’atur des de fa temps. Durant la seva visita, Toni Reig ha destacat que “el projecte vol incrementar les oportunitats formatives i sociolaborals dels joves amb poca qualificació, ja que són el col·lectiu que actualment més pateix la situació econòmica i laboral actual”.
 
Els joves de les Garrigues inscrits en el programa han cursat una formació teòrica de 115 hores durant quatre setmanes. Ara iniciaran les seves pràctiques professionals per un període de 72 hores. Concretament, els joves, que tenen de 16 a 24 anys, aprendran les tasques de mosso/a de magatzem i cooperativa.
 
A més de fer pràctiques a Agrolés –dedicada a fer oli d’oliva, fruita seca, olives i vinagre–, les cooperatives del Camp Sant Fortunat (Castelldans), l’Albagès, Vinaixa, l’Albi i Arbequina també formaran els joves inscrits al programa.
 
Per primera vegada, la Direcció General de Joventut ha implantat aquest programa a la comarca de les Garrigues, en col·laboració amb l’Ajuntament, el Consell Comarcal i les cooperatives col·laboradores. Aquesta comarca és una de les més agrícola de Catalunya, fet que es reflecteix en l’elevat nombre de persones ocupades en el sector primari i en els magatzems i cooperatives de transformació de productes agraris que existeixen al territori.
 
Durant la visita, el director general de Joventut ha estat acompanyat per l’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, i el president de la Comissió de Joventut del Consell Comarcal de les Garrigues, Jordi Sarlé.
 
Més projectes a Lleida
 
A més de les Borges Blanques, el Projecte Fòrmula Jove també es duu a terme aquest 2013 a dues altres poblacions de la demarcació de Lleida: a la Seu d’Urgell i a Tàrrega. En el primer cas s’està duent a terme una formació d’auxiliar de comerç i turisme per a un total de 13 nois i noies, mentre que a Tàrrega s’iniciarà properament un projecte d’inserció en el camp de la perruqueria i l’estètica, on participaran 12 joves més.
 
El nombre total de joves que han participat en els dos projectes del programa Fórmula Jove a les comarques de Lleida en anteriors edicions ha estat de 25. Enguany, amb la incorporació de la comarca de les Garrigues, aquesta xifra s’eleva als 38 participants. A tot Catalunya, un total de 127 joves han pres part del programa.

Joves aturats de la comarca realitzaran pràctiques en cooperatives de les Garrigues
comentaris