Juneda allibera un exemplar de milà reial a la Banqueta del Canal

El passat dissabte dia 20 de desembre el Parc de la Banqueta del Canal d'Urgell a Juneda va viure un moment molt especial amb motiu de l’alliberament d'un exemplar de milà reial.

Juneda
photo_camera El milà reial és un rapinyaire que pertany al gènere Milvus de la família Accipitridae.

Petits i grans van tenir l'oportunitat de veure d'aprop un milà reial (Milvus milvus), un rapinyaire que gràcies a l'avís d'un soci de l'ADPN La Banqueta, es va localitzar el 12 de novembre a la Banqueta i va ser traslladat al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Vallcallent on va ha estat sotmès a diversos tractaments curatius. L’acte, organitzat per l’Associació de Defensa del Patrimoni Natural La Banqueta, va tenir lloc al Pont Negre a les 10.00 hores. També es va fer recollida de brossa i treballs de poda i manteniment de la Banqueta del Canal d'Urgell

El milà reial és un rapinyaire que pertany al gènere Milvus de la família Accipitridae. El seu aspecte és similar al del milà negre, del qual es distingeix pel seu cap de color gris platejat i la seva silueta. Els exemplars que nidifiquen al nord d'Europa es desplacen al sud per hivernar; alguns d'ells atrevessen l'estret de Gibraltar fins a arribar al nord d'Àfrica. La seva distribució arriba fins a les Canàries i les illes de Cap Verd.

Pel que fa a l’ADPN La Banqueta, cal destacar que és una associació sense ànim de lucre, fundada el 1991, que vetlla per la conservació del Patrimoni Natural i la millora mediambiental de Juneda i les seves contrades. Tot i que els seus objectius i línies de treball són molt amplis, similars a altres entitats conservacionistes, l’ADPN La Banqueta ha destacat pel seu esforç a favor del reconeixement oficial i la protecció legal de les banquetes arbrades dels Canals d’Urgell com a Parcs Arbrats de la Plana Urgellenca.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement