01.12.2022 |
Territoris.cat

Juneda celebra la 1a jornada enològica: “La Banqueta i el Vi”

Aquest dissabte, 14 de novembre, l’Associació la Banqueta ha organitzat la primera jornada: “La Banqueta i el Vi” a Juneda amb la col·laboració de la cantautora Meritxell Gené.

20151114_120641
La 1a jornada enològica: “La Banqueta i el Vi” a Juneda.
Juneda celebra la 1a jornada enològica: “La Banqueta i el Vi”

Aquest dissabte, 14 de novembre, l’Associació la Banqueta va organitzar a Juneda la primera jornada: La Banqueta i el Vi amb la col·laboració de la cantautora Meritxell Gené, el celler Vinya els Vilars d’Arbeca i l’Ajuntament de Juneda.

L’objectiu d’aquesta trobada era apropar la gent al territori i mesclar aquests bells paratges amb vins produïts en vinyes regades pel Canal d’Urgell. Aquesta activitat vol tenir continuïtat al 2016, en la celebració del vint-i-cinquè aniversari de l’associació.

L’entitat ecologista, per un cop, deixa de banda les seves habituals jornades de manteniment o activitats reivindicatives per organitzar un esdeveniment de caràcter festiu. Durant l’esdeveniment els responsables de l’associació han desitjat que arribi el dia en que La Banqueta estigui protegida de tal forma què es puguin dedicar exclusivament a organitzar actes d’aquesta índole. Però de moment, creuen totalment necessàries les activitats per defensar i promoure la conservació del Parc de la Banqueta.

La jornada va començar a les 11 del matí amb una caminada d’uns 2 quilometres fins al paratge de la 2a màquina. En aquest punt, la quarantena de participants en la jornada van poder gaudir d’un excel·lent maridatge entre el paisatge de la banqueta, els vins del celler els Vilars i la música de la Meritxell Gené.

El pròxim dissabte l’associació es torna a posar la granota de treball per realitzar tasques d’adequació i millora al bosquet del racó del Marca.

Juneda celebra la 1a jornada enològica: “La Banqueta i el Vi”
comentaris