Juneda, epicentre del fotoperiodisme català gràcies a la 3a jornada Miravisions

Jordi Bartolí, Ricardo Garcia Vilanova, Sandra Balsells i Jordi Borràs, alguns dels protagonistes d'aquesta cita

Juneda acull la 3a Jornada Miravisions. Fotografia: La Mira.
photo_camera Juneda acull la 3a Jornada Miravisions. Fotografia: La Mira.

El mas Miravall de Juneda ha estat, el passat cap de setmana passat, epicentre del fotoperiodisme català de la mà de la tercera edició del Miravisions, una cita organitzada per La Mira que reunia professionals del sector d'arreu de la geografia del país.

Al voltant de 200 persones han pogut gaudir de les xerrades i tallers, amb referents de la professió com Jordi Bartolí, Ricardo Garcia Vilanova, Sandra Balsells i Jordi Borràs

Entre els projectes que s'han pogut conèixer a Miravisions, destaca 'Marketplace amb Blockhain', de l'Agència Catalana de Notícies (ACN), un aparador obert al fotoperiodisme, que ha estat explicat pel seu director, Iu Forn.

El fotoperiodista Jordi Bartolí i el periodista Xavier Graset han continuat els actes amb una conversa inaugural, i, seguidament, ha tingut a lloc una taula rodona sobre el valor de la mirada de més a prop, del fotoperiodisme local, amb Oriol Bosch, periodista de l'ACN; Mireia Comas, fotoperiodista Lleonard Delshams, fotoperiodista jubilat d'El Segre; i Albert Llimós, fotoperiodista d'El 9 Nou.

A la tarda s'han celebrat dos debats més, el primer sobre el fotoperiodisme en entorns de conflicte, amb Sandra Balsells, Ricardo Garcia Vilanova, Alfons Cabrera, Plàcid Garcia-Planas, i Cèlia Cernadas.

El segon ha estat un debat obert i participatiu sobre els drets i deures dels fotoperiodistes, conduït per Jordi Borràs, la fotoperiodista Roser Vilallonga, i l'advocat Pep Cruanyes.

El punt culminant de la jornada ha estat la gala de l'entrega dels guardons de la segona edició del Premi Miravisions de Fotoperiodisme, que ha guardonat treball 'Amor contra l'oblit', de Pau de la Calle, i 'Conèixer-nos', de Marc Asensio.

El diumenge acabà la trobada amb un taller drone de la mà de Carles Rabadà, un taller per conèixer la tècnica del col·lodió humit amb Martí Andiñach; i un darrer taller de retrat amb flaix d'exterior de la mà d'Isidre Garcia

En el marc d'aquesta trobada, el CAMP Centre de les Arts i la Memòria de Ponent acull les exposicions de  'Jordi Bartolí: testimoni d'un món en lluita', 'Una vida aferrada a la terra', de Jordi Borràs; i 'El 2021 en imatges: guardonats del Premi Miravisions de Fotoperiodisme', que posteriorment es traslladarà al Palau Robert de Barcelona

Comentaris