19.01.2022 |
Territoris.cat

Juneda trasllada el Correfoc a la nit del dissabte

Avui, a 2/4 d'12 de la nit, tindran lloc els espectaculars Correfocs, que any rere any, es porten a terme a la població per la Festa Major, i que ahir, es van haver de posposar degut a la tempesta que va caure. 

La colla Gegantera i Grallera de Juneda prepara el cerca vila de Fersta Major.
La colla Gegantera i Grallera de Juneda prepara el cerca vila de Festa Major.
Juneda trasllada el Correfoc a la nit del dissabte

Juneda està de festa gran. Un any més, el municipi de Les Garrigues ha programat tot un seguit d'actes, en una Festa Major que hi participen totes les entitats de Juneda, les quals col·laboren amb l’Ajuntament en l’organització d’activitats culturals i festives, amb la finalitat de projectar a Juneda com a poble implicat amb la cultura i la tradició.

Els actes van començar divendres, amb la inauguració de l'exposició ubicada en quatre espais dedicats a treballs i creacions d'artistes i professionals del poble. L'ajuntament de Juneda ha volgut empendre aquest projecte de convidar als artistes locals amb l'objectiu de donar a conèixer la seva obra. 

L'exposició ha comptat amb l'obra de la polifacètica Teresa Santandreu amb treballs de costura, tela i fil; les nines fetes amb goma Eva, "Fotutxes", a càrrec de M. Teresa Torres. Les obres de paper d'Angelina Sarceni, amb la tècnica "Scrap", l'obra del junedenc Frederic Simó, amb el nom de “Carícies de foc i ferro”. La proposta pictòrica de Joan Teixidó, un reconegut dissenyador gràfic, que exposa els seus quadres i finalment, l'exposició "Secrets" de Toni Boronat, creada a partir de materials primitius, com són la pedra, el grafit, l'argila o el ferro. 

A les 9 del vespre, Josep Rosinach Boronat, enginyer agrònom i natural de Juneda, va fer el pregó que donaria el tret de sortida als actes de la Festa Major. Rosinach, nascut l'any 1975, va cursar els seus estudis a la Universitat de Lleida i a la Universitat de Wageningen (Països Baixos). Així mateix és Mestre de ReikiUsui-Tibetà i KaunaReiki®.

Finalment, a les 10 de la nit, al pavelló poliesportiu de Juneda es van aplegar a l'entorn de 1.200 persones que van degustar un sopar amb xulla, un plat típic de la ponent.

Juneda trasllada el Correfoc a la nit del dissabte
comentaris