27.09.2022 |
Territoris.cat

Juneda urbanitzarà el tram urbà del passeig de la Banqueta

L'obra, que arrencarà a l'octubre, consistirà en construir dos espais diferenciats: una zona d'esbarjo al costat del canal i una altra, al costat de les vivendes existents, per al passeig de vianants i la circulació rodada de veïns. 

L'acte reivindicatiu va convocar els assistents a la Banqueta del canal d'Urgell
La Banqueta del canal d'Urgell
Juneda urbanitzarà el tram urbà del passeig de la Banqueta

L'Ajuntament de Juneda iniciarà el proper mes d'octubre el projecte d'urbanització del passeig de la Banqueta, concretament del tram que es troba dins el nucli urbà, un projecte que en paraules de l'alcalde de Juneda, Antoni VIllas, "dignificarà aquest espai de trobada entre la Banqueta i les zones urbanes més immediates". Aquesta actuació, que té un termini d'execució de tres mesos, consistirà en la urbanització d'aquesta zona tan emblemàtica de la població que inclourà la creació de dos zones diferenciades. La primera serà un passeig que transcorrerà pel costat de les vivendes i per on només es permetrà el trànsit de vianants i l'accés dels vehicles rodats dels veïns. L'obra consistirà en la pavimentació tant del vial com de les voreres i la dotació dels serveis habituals, com la xarxa d'aigua pluvial, aigua potable, l'enllumenat públic i la senyalització. L'altra zona serà un espai d'esbarjo i de passeig d'una quinzena de metres que es construirà al costat mateix del canal i que es farà amb un terreny especial compactat. A més, s'hi col·locarà mobiliari urbà com bancs i papereres, l'enllumenat i se senyalitzarà la zona. Per evitar accidents, també es col·locaran tanques de fusta adequades a l'entorn al costat del canal. En aquest sentit l'alcalde destaca que aquest és "un projecte que no pretén altra cosa que revitalitzar aquesta zona de la Banqueta, el passeig arbrat, i fer-la més aprofitable i agradable tant per als veïns de Juneda com per als visitants". Villas també creu que amb aquesta obra "mantenim una especial cura i protecció de l'arbrat monumental i alhora obtenim un espai públic que millorarà la qualitat urbana i les necessitats de l'entorn".

El projecte d’obres de renovació i millora es va licitar per 266.772 euros, però finalment ha estat adjudicat a l’empresa Romà per un import de 209.416 euros sense IVA, aconseguint una rebaixa de 57.356 euros. L'obra compta amb una subvenció del Pla d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) i una altra del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, que dóna suport econòmic als municipis que projectin passejos arbrats en els seus nuclis, com és el cas de Juneda. Per la seva part, el cos suportat per l'Ajuntament de Juneda és de 95.924.15 euros, dels quals un 65% els aporta el consistori -60.000 euros- i l'altre 35% -31.000 euros- els veïns del carrer, atès que les vivendes només es troben en un costat del passeig, ja que a l'altra hi ha el canal d'Urgell, per la qual cosa els veïns no pagaran l'habitual 70% de les obres d'urbanització de carrers. 

Nou magatzem municipal

D'altra banda Juneda construirà en breu un nou magatzem municipal que està previst que estigui llest a finals del mes de novembre. Es tracta d'una parcel·la de 1.403 metres quadrats amb una nau que farà 518 metres quadrats situada al polígon LV-2011, al costat de la deixalleria municipal. Les obres compten amb un pressupost de 219.734 euros, IVA inclòs. Aquesta nau premetrà estalviar diners a l'Ajuntament gràcies al lloguer que deixarà de pagar per la nau que utilitza com a magatzem actualment, situada al camí de Puigverd.

Juneda urbanitzarà el tram urbà del passeig de la Banqueta
comentaris